Λεμονάδα με φράουλες και ανθρακούχο νερό - AllYou.gr

Search

Λεμονάδα με φράουλες και ανθρακούχο νερό

Ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά κεράσματα!

21 Ιουνίου 2016

Υλικά:

6 λεμόνια

1-1/2 φλ. απλό σιρόπι

500 γρ. φράουλες, καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους και κομμένες στη μέση

250 ml ανθρακούχο νερό

παγάκια

δυόσμο για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι:

1 μέρος νερό

1 μέρος ζάχαρη

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύεις τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να έρθουν σε βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει τελείως.

2. Στίβεις τα λεμόνια. Χτυπάς τις φράουλες στο μπλέντερ με 1/2 φλ. από το σιρόπι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

3. Αναμειγνύεις το χυμό λεμονιού, το μείγμα φράουλας, 1/2 φλ. σιρόπι και το ανθρακούχο νερό σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέτεις επιπλέον σιρόπι αν θέλεις το χυμό πιο γλυκό. Ρίχνεις παγάκια. 

4. Σερβίρεις τη λεμονάδα παγωμένη, με επιπλέον παγάκια σε κάθε ποτήρι και ένα κλωναράκι δυόσμο για γαρνιτούρα.

Πηγή: Life's Ambrosia 



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!