Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κροκέτες μπακαλιάρου με σαλάτα coleslow

Πώς θα πείσεις μικρούς και μεγάλους να φάνε ψάρι;


Γεωργία Κοντού

Οι κροκέτες μπακαλιάρου είναι από τα πιο υγιεινά γεύματα πλούσιο σε Ω3 και πολλές βιταμίνες.

Συστατικά:

200 γρ γιαούρτι

100 γρ μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

8 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Αλάτι

3 καρότα

1/2 λάχανο

1/4  σελινόριζα

1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τις κροκέτες ψαριού:

2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα

1/4 φλυτζάνι κόρν φλάουερ

1 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο

2 φιλέτα μπακαλιάρο, κομμένο σε 12 λωρίδες, περίπου 3 εκατοστά η κάθε μία

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Φτιάξτε την σάλτσα και λαχανοσαλάτα:

Χτυπάμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κόλιανδρο, τις 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 1/2 κουτ. αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. 

Χρησιμοποιώντας το χοντρό τρίφτη τρίβουμε τα καρότα το λάχανο και τη σελινόριζα.

Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, το λάχανο, την σελινόριζα, τον μαϊντανό, και τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού στο υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε στην λαχανοσαλάτα αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα.

Φτιάξτε τις κροκέτες ψαριού:

Τοποθετήστε το κορν φλάουερ, τα αυγά, και το καλαμποκάλευρο και σε 3 ξεχωριστά μπολ με αυτή την σειρά.

Απλώνουμε τα κομμένα ψάρια σε ένα δίσκο και αλατοπιπερώνουμε.

Περνάμε τα κομμάτια των ψαριών πρώτα στο κορν φλάουερ μετά στο αυγό και μετά στο καλαμποκάλευρο πιέζοντας καλά να πάει παντού και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και, τηγανίζουμε τα ψάρια μας μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτί και αλατίζουμε.

Σερβίρουμε τα φιλετάκια ψαριού με σάλτσα και λαχανοσαλάτα.

Από: Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός