Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθοανθοί και κολοκύθια γεμιστά

Ένα καλοκαιρινό και πεντανόστιμο πιάτο! 


Γεωργία Κοντού

Υλικά:

10 στρογγυλά κολοκυθάκια

30 ή όσους βρείτε κολοκυθοανθούς (εγώ που δε βρήκα αρκετούς γέμισα με την περισσευούμενη γέμιση 2-3 ντομάτες)

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 κρεμμύδια

1/2 κούπα ρύζι καρολίνα

1 μικρό μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλατοπίπερο και λίγο κύμινο

για το αυγολέμονο: 2-3 λεμόνια και 2 αυγά

Πλένουμε τα λαχανικά μας.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

Παίρνουμε το ρύζι και τον κιμά και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μια ιδέα κύμινο.

Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού αδειάζουμε τα κολοκύθια, αφού πρώτα κόψουμε και κρατήσουμε μια φέτα για καπάκι.

Γεμίζουμε τα κολοκύθια με το κουταλάκι ή με το χέρι μας, αν μας βολεύει καλύτερα!

Γεμίζουμε λοιπόν την κατσαρόλα μας και ανάλογα τη χωρητικότητα του σκεύους ή συμπληρώνουμε με τα κολοκυθολούλουδα ή τα βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα.

Τα κολοκυθολούλουδα τα καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τις ακρούλες τριγύρω από το λουλούδι.

Γεμίζουμε τα κολοκυθολούλουδα με τη γέμιση και τα κλείνουμε γυρνώντας προς τα μέσα τα πέταλα.

Αραδιάζουμε στην κατσαρόλα τα γεμισμένα κολοκυθολούλουδα. Εγώ όπως σας είπα γέμισα και μερικές ντομάτες γιατί μου περίσσεψε η γέμιση. Προσθέτουμε νερό ως τη μέση της κατσαρόλας και 1/2 ποτήρι λάδι, τα καπακώνουμε με ένα πιάτο για να μη χορεύουν και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Προσέχουμε να συμπληρώσουμε νερό αν σωθεί γιατί το χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε αυγολέμονο.

Έτοιμο το πιάτο μας, καλοκαιρινό και πεντανόστιμο! 

Όταν γεύομαι τους κολοκυθοανθούς, αυτομάτως το μυαλό μου συνδέεται με τα δικά μου σύμβολα του καλοκαιριού: την ευλογημένη σκιά του πεύκου στο πατρικό μου με τα τζιτζίκια να χαλάνε τον κόσμο και την αλμύρα της θάλασσας.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ