Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κομμάτες σοκολάτας με μπαχάρι, αλάτι και εσπρέσσο

Διάβασε πώς θα φτιάξεις μόνη αυτή την ακαταμάχητη λιχουδιά!


Γεωργία Κοντού

Την συνταγή Κομμάτες σοκολάτας με μπαχάρι, αλάτι και εσπρέσσο μαζί με πολλές άλλες  την πήραμε από το Blog Wonderfoodland

Συστατικά:

Για μία μικρή φόρμα - αυτή της μιας χρήσης την αλουμινένια.

Αλλιώς, αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη, θα βγει ένα στρώμα σοκολάτας κι όχι κομμάτι. Εκτός κι αν πολλαπλασιάσετε τις ποσότητες.

250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια

250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κουτ. γλ. σκόνη καφέ εσπρέσσο (διαλύεται εντελώς μέσα στην κρέμα, δες εκτέλεση)

1/2 κουτ. γλ. μπαχάρι τριμμένο

1/4 κουτ. γλ. χοντρό αλάτι (άνθος αλατιού, βρίσκετε στα σούπερς. Μη το φοβηθείτε, δεν αισθάνεστε καθόλου αλμύρα και επιπλέον κάνει όοολη τη διαφορά στο γλυκό!)

βούτυρο για το άλειμα της φόρμας

κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες:

Βουτυρώστε τη φόρμα καλά και στρώστε και από πάνω λαδόκολλα. Ναι, πάνω από το βουτυρωμένο ταψάκι.

Μη ξαναβουτυρώσετε και τη λαδόκολλα από πάνω.

Τρομοκρατήθηκα διαβάζοντας πόσο δύσκολα ξεφορμάρεται το γλυκό και ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες που είναι οι παραπάνω.

Δεν ξέρω γιατί βουτυρώνουμε τη φόρμα κάτω από τη λαδόκολλα -κολλάει η λαδόκολλα στο αλουμινένιο και βουτυρωμένο φορμάκι;;;

Όπως και να έχει, δεν τόλμησα να το μάθω στην πρώτη μου αυτή προσπάθεια.

Αν το τολμήσει κανείς, ας μου πει τι έγινε.

Βάζουμε να λιώσει η κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Εντωμεταξύ, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι ή μικρό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί, προσθέτοντας τον εσπρέσσο σκόνη και το μπαχάρι ανακατεύοντας να ενσωματωθούν καλά.

Λίγο πριν πάει να βράσει η κρέμα, ρίξτε και το αλάτι, ανακατέψτε και βγάλτε από τη φωτιά.

Ρίξτε το μείγμα της κρέμας πάνω στη λιωμένη σοκολάτα.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Ρίξτε πάνω από τη λαδόκολλα μέσα στη φόρμα, διπλώστε λίγο από πάνω με τις άκρες της λαδόκολλας που εξέχουν και βάλτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα ή όλη τη νύχτα.

Πριν σερβίρετε αφήστε για 5-10′ σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίστε με κακάο και κόψτε φέτες.

Την επόμενη φορά θα απλώσω το μείγμα σε μεγαλύτερη φόρμα να γίνει μια στρώση περίπου 2 εκ. και θα τα κόψω κυβάκια-σοκολατάκια που θα τα τυλίξω σε κακάο.

Ευχαριστούμε το Wonderfooland για την υπέροχη συνταγή του

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30