Ψητές γαρίδες με κόλιανδρο και σκόρδο - AllYou.gr

Search

Ψητές γαρίδες με κόλιανδρο και σκόρδο

Τα μυρωδικά τούς πηγαίνουν πολύ!

05 Ιουλίου 2015

Υλικά:

1 μικρή σκελίδα σκόρδου

1 φλ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

ο χυμός από ένα λάιμ

1 κ.γ. ξηρό λευκό κρασί

3 κ.γ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. σος τσίλι (ή 1 κ.γ. μπούκοβο)

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Αφαιρείς το κέλυφος, το κεφάλι και το εντεράκι από τις γαρίδες, τις ξεπλένεις, τις αφήνεις να στραγγίσουν και τις αλατοπιπερώνεις. Τις διατηρείς στο ψυγείο μέχρι την ώρα του ψησίματος.

3. Κόβεις ελαφρώς το πάνω μέρος της σκελίδας του σκόρδου, αλλά αφήνεις το υπόλοιπο μέρος ανέπαφο. Την περιχύνεις με ελαιόλαδο και την ψήνεις στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει τρυφερή και να βγάλει το άρωμά της. Στη συνέχεια τη βγάζεις από το φούρνο, την ξεφλουδίζεις και τη λιώνεις ή την ψιλοκόβεις.

4. Προετοιμάζεις τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύεις το ψημένο σκόρδο με τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το κρασί, το ελαιόλαδο και τη σάλτσα τσίλι. Τα αφήνεις στην άκρη. 

5. Λαδώνεις ελαφρώς ένα ταψάκι, απλώνεις τις γαρίδες, τις περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο ακόμη και τις ψήνεις στο γκριλ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας να μην παραμαγειρυετούν.

6. Τις μεταφέρεις σε ένα μπολ και απλώνεις τη σάλτσα του κόλιανδρου και του σκόρδου. Τις μεταφέρεις σε μια πιατέλα. Τις σερβίρεις ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, ιδανικά συνοδευόμενες από ζυμαρικά, ρύζι ή πράσινη σαλάτα. 

Πηγή: The Mediterranean Dish

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!