Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρολάκια από παντεσπάνι με γέμιση μαρμελάδας

Περίσσεψε μαρμελάδα; Έτσι θα την αξιοποιήσεις!


Γεωργία Κοντού

Όταν ξεμένουν μια δυο τρεις μαρμελάδες μισοτελειωμένες στο βάζο και περιμένουν αμήχανα να φανούν κάπου χρήσιμες, φτιάχνουμε αυτά τα αφράτα ρολάκια από παντεσπάνι και τα γεμίζουμε μαζί τους. Ξετρελαίνουν τα παιδιά, είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον πρωινό και τον απογευματινό σας καφέ, αλλά κακά τα ψέματα και μια μπάλα παγωτό από δίπλα τα κάνει ένα τέλειο επιδόρπιο.

Υλικά για το ρηχό ταψί του φούρνου σας

5 αβγά

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

2 βανίλιες

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ φλιτζάνι μαρμελάδες διάφορες της επιλογής σας (πορτοκάλι, λεμόνι φράουλα χρησιμοποίησα εγώ)

Εκτέλεση

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Με ένα πινέλο το αλείφετε με αραβοσιτέλαιο.

-Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.

-Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.

-Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργώντας ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος.

-Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα γλυκό χρυσό χρώμα.

-Το βγάζετε από το φούρνο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα, ξεκολλάτε το χαρτί προσεκτικά και μετά το τυλίγετε ρολό μαζί με την πετσέτα από τη μεγάλη πλευρά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το παντεσπάνι το σχήμα του ρολού.

-Αν η μαρμελάδα σας δεν απλώνεται εύκολα, την αραιώνετε με λίγο λικέρ της επιλογής σας. Αν δεν έχετε συνολικά μισό φλιτζάνι από μια μαρμελάδα, χρησιμοποιήστε και μια άλλη αν έχετε. Μην τις ανακατέψετε όμως.

-Ξετυλίγετε το παντεσπάνι, το αλείφετε με τη ή τις μαρμελάδες της επιλογής σας (απλώνετε σε μια λωρίδα τη μια και σε μια δεύτερη με την άλλη) και ξανατυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό. Το αφήνετε να σταθεί μέχρι να το χρειαστείτε με τη ραφή από κάτω. Αν είναι να μείνει ώρα καλύτερα να το τυλίξετε με μεμβράνη πλαστική. Τέλος το κόβετε σε φέτες πάχους ενός δάχτυλου και το σερβίρετε.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.