Κοτόπουλο με πατάτες και κρέμα γάλακτος στο φούρνο - AllYou.gr

Search

Κοτόπουλο με πατάτες και κρέμα γάλακτος στο φούρνο

Ή πώς θα καλομάθεις τον ουρανίσκο σου με απλά υλικά!

27 Ιουλίου 2015

Υλικά:

3-4 μέτριες πατάτες με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες και κομμένες σε κυβάκια 

500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια

4 φέτες μπέικον, καβουρδισμένο και κομμένο σε λωρίδες

1 1/2 φλ. τριμμένο τυρί τσένταρ

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φέτες

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψί ή ένα πυρέξ.

2. Αραδιάζεις τις μισές πατάτες στο ταψί. Απλώνεις από πάνω το κοτόπουλο ομοιόμορφα.

3. Πασπαλίζεις με 1/4 κ.γ. αλάτι και άλλο τόσο πιπέρι. Απλώνεις το μισό μπέικον, 1/2 φλ. από το τυρί και τα μισά κρεμμυδάκια.

4. Καλύπτεις το μείγμα με τις υπόλοιπες πατάτες, συνεχίζεις με το υπόλοιπο μπέικον, ακόμη 1/2 φλ. τυρί, τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια, το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Περιχύνεις με κρέμα γάλακτος και προσθέτεις σε όλη την επιφάνεια τα κομματάκια βουτύρου. 

5. Καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύεις για 1 ώρα. Ξεσκεπάζεις το φαγητό και συνεχίζεις το μαγείρεμα για ακόμη 30 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά του ψησίματος πασπαλίζεις με το υπόλοιπο 1/2 φλ. τυρί και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει. Σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: Delicious As It Looks

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!