ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χταπόδι γρήγορα και εύκολα
Μάθε όλα τα μυστικά μαγειρέματός του.
Χταπόδι ακόμα και γι' αυτούς που δεν το έχουν ξαναμαγειρέψει και γενικώς αγχώνονται να φτιάξουν θαλασσινά στην κουζίνα τους! Απλό, με ελάχιστα υλικά. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φρέσκο χταποδάκι και εκλεκτό λάδι!
Συστατικά:
2 χταποδάκια των 400-500 γρ. το καθένα
5-6 κόκκους πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4-5 κ.σ. extra παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Ξεπλένουμε τα χταποδάκια. Αφαιρούμε το κεφάλι και τα σακουλάκια με το μελάνι.
Φέρνουμε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό και μόλις κάψει ρίχνουμε τα χταπόδια, σκεπάζουμε και μετριάζουμε τη θερμοκρασία.
Ψήνουμε, ελέγχοντας κάθε τόσο, μέχρι να αφήσουν τα χταπόδια τα νερά τους.
Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, το πιπέρι και ψήνουμε μέχρι τα χταποδάκια μας να απορροφήσουν τα υγρά τους και μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε όμως για 3 λεπτά το τηγάνι μας στη σβησμένη εστία, για να ζεσταθεί το λάδι.
Tips
Μπορούμε να κρατήσουμε το κεφάλι και τα σακουλάκια με το μελάνι στην κατάψυξη για άλλη χρήση.
Πηγή: Gourmed.gr
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ