Χταπόδι γρήγορα και εύκολα - AllYou.gr

Search

Χταπόδι γρήγορα και εύκολα

Μάθε όλα τα μυστικά μαγειρέματός του.

04 Ιουλίου 2016

Χταπόδι ακόμα και γι' αυτούς που δεν το έχουν ξαναμαγειρέψει και γενικώς αγχώνονται να φτιάξουν θαλασσινά στην κουζίνα τους! Απλό, με ελάχιστα υλικά. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φρέσκο χταποδάκι και εκλεκτό λάδι!

Συστατικά:

2 χταποδάκια των 400-500 γρ. το καθένα

5-6 κόκκους πιπέρι

2 δαφνόφυλλα

2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

4-5 κ.σ. extra παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Ξεπλένουμε τα χταποδάκια. Αφαιρούμε το κεφάλι και τα σακουλάκια με το μελάνι. 

Φέρνουμε σε δυνατή φωτιά ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό και μόλις κάψει ρίχνουμε τα χταπόδια, σκεπάζουμε και μετριάζουμε τη θερμοκρασία.

Ψήνουμε, ελέγχοντας κάθε τόσο, μέχρι να αφήσουν τα χταπόδια τα νερά τους.

Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, το πιπέρι και ψήνουμε μέχρι τα χταποδάκια μας να απορροφήσουν τα υγρά τους και μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε όμως για 3 λεπτά το τηγάνι μας στη σβησμένη εστία, για να ζεσταθεί το λάδι. 

Tips

Μπορούμε να κρατήσουμε το κεφάλι και τα σακουλάκια με το μελάνι στην κατάψυξη για άλλη χρήση.

Πηγή: Gourmed.gr

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!