Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Καλοκαιρινό γιαουρτένιο ζελέ με φράουλες

Θα μας δροσίσει και θα μας γλυκάνει τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες.


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

2 φακελάκια ζελέ φράουλα

1/2 κιλό φράουλες

500 γρ γιαούρτι στραγγιστό

10-12 σαβαγιάρ ανάλογα με την φόρμα σας

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια

Φτιάχνουμε την μισή ποσότητα από το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ρίχνουμε το ζελέ σε μία φόρμα και προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες.

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες μέχρι να σφίξει.

Φτιάχνουμε και την δεύτερη ποσότητα από το ζελέ και όταν κρυώσει ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

προσθέτουμε το ζελέ με το γιαούρτι στην φόρμα με το ήδη σφιχτό ζελέ και αφήνουμε ακόμα τρεις ώρες να σφίξει και η επάνω δόση.

Προσθέτουμε τώρα και τα σαβαγιάρ γύρω γύρω ώστε να καλύψουν όλη την φόρμα μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ να δέσουν τα υλικά καλά.

Για να σερβίρουμε βάζουμε την φόρμα σε λίγο ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Από Giorgio

Πηγή: Gourmed.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε