ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών και ντρέσινγκ μουστάρδας ντιζόν
Μια νόστιμη και υγιεινή πρόταση, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
1/2 φλ. σταφίδες
1/2 φλ. πεκάν
για το ντρέσινγκ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σοτάρεις ελαφρώς τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά (για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά).
2. Στο μεταξύ, φτιάχνεις το ντρέσινγκ ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
3. Καβουρντίζεις ελαφρά τα πεκάν σε ένα μικρό κατσαρολάκι (προαιρετικά).
4. Όταν τα λαχανάκια είναι έτοιμα, τα τοποθετείς σε μια επιφάνεια κοπής και τα κόβεις στα τρία.
5. Ανακατεύεις τα λαχανάκια, τις σταφίδες, τα πεκάν και περιχύνεις με το ντρέσινγκ.
Πηγή: Bravo for Paleo