ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Εξωτικό κοτόπουλο με γάλα καρύδας και κάρυ
Να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε, αν σου αρέσουν το κοτόπουλο και οι εξωτικές γεύσεις.
Υλικά:
1 κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο
1 κουταλιά σούπας κόκκινη πάστα κάρυ
1 κουτί γάλα καρύδας
1 κουτί ντοματάκια λιωμένα
2 κουταλιές σούπας κύμινο
2 κουταλιές κόλιανδρο
1 κουταλιά κουρκουμά
1 κουταλιά γκαράμ μασάλα
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Το κοτόπουλό μας το θέλουμε κομμένο σε μερίδες και χωρίς το δέρμα.
Συγκεντρώνουμε τα μπαχαρικά μας.
Κοπανάμε στο γουδί τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου (εναλλακτικά στο μπλέντερ) και μαζί με τον κουρκουμά και το γκαράμ μασάλα (ινδικό μίγμα μπαχαρικών που το βρίσκουμε έτοιμο στα μπαχαράδικα του κέντρου) τα σωτάρουμε στην κατσαρόλα μας, την οποία αφήσαμε να κάψει πολύ, ώστε να βγάλουν τα υπέροχα αρώματά τους.
Ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές. Αν το σκεύος μας είναι μικρό, σωτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια και όχι όλα μαζί.
Ετοιμάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και την πάστα κάρυ.
Καθαρίζουμε τον εξωτερικό φλοιό του τζίντζερ και το τρίβουμε, παίρνουμε αυτό που βγαίνει (το υπόλοιπο έχει πολλές ίνες και δε μας κάνει) και το ρίχνουμε κι αυτό στο φαγητό.
Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα ντοματάκια και το γάλα καρύδας.
Αλατοπιπερώνουμε. Το φαγητό μας πρέπει να σιγοβράσει για μισή ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Όταν είναι έτοιμο, η σάλτσα του πρέπει να έχει δέσει αρκετά.
Σερβίρουμε το αρωματικό αυτό πιάτο πάνω σε ένα στρώμα από ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
SELECTIONS
- 5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών
- 6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις
- 5 ενδείξεις ότι πρέπει να επενδύσεις σε μια μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά
- 6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου