Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Εξωτικό κοτόπουλο με γάλα καρύδας και κάρυ

Να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε, αν σου αρέσουν το κοτόπουλο και οι εξωτικές γεύσεις.


Γεωργία Κοντού

Υλικά

1 κοτόπουλο

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κομμάτι τζίντζερ φρέσκο

1 κουταλιά σούπας κόκκινη πάστα κάρυ

1 κουτί γάλα καρύδας

1 κουτί ντοματάκια λιωμένα

2 κουταλιές σούπας κύμινο

2 κουταλιές κόλιανδρο

1 κουταλιά κουρκουμά

1 κουταλιά γκαράμ μασάλα

1/2 φλυτζάνι λάδι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Το κοτόπουλό μας το θέλουμε κομμένο σε μερίδες και χωρίς το δέρμα.

Συγκεντρώνουμε τα μπαχαρικά μας.

Κοπανάμε στο γουδί τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου (εναλλακτικά στο μπλέντερ) και μαζί με τον κουρκουμά και το γκαράμ μασάλα (ινδικό μίγμα μπαχαρικών που το βρίσκουμε έτοιμο στα μπαχαράδικα του κέντρου) τα σωτάρουμε στην κατσαρόλα μας, την οποία αφήσαμε να κάψει πολύ, ώστε να βγάλουν τα υπέροχα αρώματά τους.

Ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε καλά το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές. Αν το σκεύος μας είναι μικρό, σωτάρουμε τμηματικά τα κομμάτια και όχι όλα μαζί.

Ετοιμάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και την πάστα κάρυ.

Καθαρίζουμε τον εξωτερικό φλοιό του τζίντζερ και το τρίβουμε, παίρνουμε αυτό που βγαίνει (το υπόλοιπο έχει πολλές ίνες και δε μας κάνει) και το ρίχνουμε κι αυτό στο φαγητό.

Προσθέτουμε και ανακατεύουμε τα ντοματάκια και το γάλα καρύδας.

Αλατοπιπερώνουμε. Το φαγητό μας πρέπει να σιγοβράσει για μισή ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Όταν είναι έτοιμο, η σάλτσα του πρέπει να έχει δέσει αρκετά.

Σερβίρουμε το αρωματικό αυτό πιάτο πάνω σε ένα στρώμα από ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Πηγή: Νηστικό αρκούδι δε χορεύει

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.