Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μπουγάτσα σοκολάτα

Φτιαγμένη με αφράτη σφολιάτα και σοκολατένια γέμιση για αλλαγή, ζεστή ζεστή όπως θα βγει από το φούρνο θα κάνει τη μέρα να ξεκινήσει γλυκά και θα ζαχαρώσει όλη την εβδομάδα!


Γεωργία Κοντού

Υλικά για 8 άτομα 

2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα της γέμισης

500ml γάλα

50γρ. σιμιγδάλι ψιλό

30γρ. αλεύρι

2 αβγά

80γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη και κακάο

Εκτέλεση

1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί να γίνει ρευστό το μείγμα. Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα.

2. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα κι όταν λιώσει και ομογενοιηθεί, αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο  της σφολιάτας και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι που θα το χωράει  με άνεση. Εναλλακτικά στρώνετε το ταψί σας με λαδόκολλα. Απλώνετε στη μισή επιφάνεια του φύλλου την κρέμα δημιουργώντας ένα παραλληλόγραμμο, αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο δύο δαχτύλων το οποίο βρέχετε με λίγο νερό για να κολλήσει καλύτερα η ζύμη στη συνέχεια. Φέρνετε την άδεια πλευρά του φύλλου πάνω από τη γέμιση, γυρίζετε και πατάτε τη ζύμη γύρω γύρω να στερεωθεί. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετείτε δίπλα αφήνοντας κενό για να μην κολλήσει. Αλείφετε τις μπουγάτσες με λίγο νερό, τις τσιμπάτε με πιρούνι και ψήνετε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

4. Τις σερβίρετε ζεστές πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και κακάο και κόβοντας την καθεμιά στα τέσσερα, χαράζοντας ένα σταυρό στο κέντρο της καθεμιάς.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξεις τη δική σου σπιτική λαγάνα

Μετά τις καραντίνες άλλωστε έχεις γίνει εξπέρ στο να φτιάχνεις ψωμί!

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστική βουτιά στη Σαρακοστή

Με κύριο συστατικό το ταχίνι αυτές οι επιλογές ντιπ θα αναδείξουν το σαρακοστιανό τραπέζι

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δύο σούπερ ιρλανδικά κοκτέιλ για να πιείς εις υγείαν του St. Patrick’s day

Αν αγαπάς την Ιρλανδία, αυτά τα δύο κοκτέιλ θα σε ταξιδέψουν νοερά

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια