O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σολομό σχάρας μαρινέ με οξύμελι-βασιλικό & πουρέ πατάτας - AllYou.gr

Search

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σολομό σχάρας μαρινέ με οξύμελι-βασιλικό & πουρέ πατάτας

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει... 

14 Ιουλίου 2015

Υλικά

• 4 φέτες σολομό φιλέτο 200 γρ η κάθε μια

• 1 λευκό κρεμμύδι 

• 1 ματσάκι μαϊντανό

• 2 λεμόνια

• 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

• 400 γρ αρακά

• Αλάτι & πιπέρι

• 25 ml ελαιόλαδο

• 25 ml οξύμελι

Εκτέλεση 

• Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο.  Μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε τον φρέσκο αρακά και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.

• Στο μίξερ ανακατεύουμε το οξύμελι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα & το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.

• Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό ,το ζεματάμε σε νερό και κατόπιν τον κρυώνουμε (με τον τρόπο αυτό φεύγει η χλωροφύλλη).

• Μαρινάρουμε τα φιλέτα σολωμού στην σάλτσα και κατόπιν τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο C μέχρι να καραμελώσει

• Στο μίξερ αλέθουμε τον βρασμένο αρακά (τον έχουμε σουρώσει πριν) με λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.

• Απλώνουμε τον πουρέ στο πιάτο και τοποθετούμε πάνω ένα κομμάτι φιλέτο σολομού και το περιχύνουμε με την σάλτσα.