ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει σολομό σχάρας μαρινέ με οξύμελι-βασιλικό & πουρέ πατάτας
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σου προτείνει...
Υλικά
• 4 φέτες σολομό φιλέτο 200 γρ η κάθε μια
• 1 λευκό κρεμμύδι
• 1 ματσάκι μαϊντανό
• 2 λεμόνια
• 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
• 400 γρ αρακά
• Αλάτι & πιπέρι
• 25 ml ελαιόλαδο
• 25 ml οξύμελι
Εκτέλεση
• Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο. Μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε τον φρέσκο αρακά και το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά.
• Στο μίξερ ανακατεύουμε το οξύμελι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα & το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.
• Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό ,το ζεματάμε σε νερό και κατόπιν τον κρυώνουμε (με τον τρόπο αυτό φεύγει η χλωροφύλλη).
• Μαρινάρουμε τα φιλέτα σολωμού στην σάλτσα και κατόπιν τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο C μέχρι να καραμελώσει
• Στο μίξερ αλέθουμε τον βρασμένο αρακά (τον έχουμε σουρώσει πριν) με λίγο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.
• Απλώνουμε τον πουρέ στο πιάτο και τοποθετούμε πάνω ένα κομμάτι φιλέτο σολομού και το περιχύνουμε με την σάλτσα.