Φαλάφελ - AllYou.gr

Search

Φαλάφελ

Ένα όνειρο από Ανατολή!

01 Αυγούστου 2016

Μου φέρνει στο μυαλό φοινικόδεντρα, καμήλες, πυραμίδες στο βάθος και βεδουίνους στην έρημο που στήνουν το τηγάνι και ρίχνουν στο καυτό λάδι ένα ένα τα πρασινωπά μπαλάκια.....Τα φαλάφελ είναι ερωτεύσιμα. Μόλις τα γνωρίσεις, τα αγαπάς για μια ζωή!

Ξελογιάζεσαι εύκολα από τα μεθυστικά αρώματα που αναδύονται καθώς τα ρεβύθια αποτελούν τον καμβά για όλα τα υπέροχα μπαχαρικά και μυρωδικά! Εννοείται ότι θα φτιάξετε και τη περίφημη σάλτσα χούμους για να τα συνοδεύσετε.

Υλικά (για 30 κεφτέδες περίπου):

2 κούπες ρεβύθια 

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 σκελίδες σκόρδο

1/2 μάτσο μαϊντανό

1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ

1 κουταλάκι γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρο σε σπόρους

2 κουταλάκια γλυκού ρασ ελ χανούτ (μαροκινό μίγμα μπαχαρικών)

1/2 κουταλάκι σόδα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι 

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για δώδεκα ώρες σε άφθονο νερό βάζοντας μια πρέζα αλάτι. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και το δυόσμο, το τζίντζερ και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Σταματάμε και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και ξαναχτυπάμε. Πρέπει να πολτοποιηθούν τελείως και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.

Προσθέτουμε και όλα τα μπαχαρικά στο μίγμα, καθώς και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ανακατευτούν καλά.  Καθώς δεν περιέχει ωμό αυγό, μια δοκιμή του μίγματος κρίνεται απαραίτητη για να διορθώσουμε τη γεύση σύμφωνα με τα δικά μας γούστα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας από το μίγμα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι κι από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μετά τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Σερβίρονται αμέσως με αραβικές πιτούλες και χούμους. Μπορούμε να ανοίξουμε τσεπούλα στην αραβική πίτα και να τη γεμίσουμε με φαλάφελ, χούμους και μαρούλι.

Δες τη συνταγή βήμα βήμα εδώ: A Hungry Bear