Skip to main content

MARKET

H υψηλή γαστρονομία συναντά τον καφέ Nespresso

Tο Atelier Nespresso άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Αθήνα και υποδέχθηκε για δύο ημέρες τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας σε ένα σύγχρονο συμπόσιο με πρωταγωνιστή τον καφέ Nespresso.



Το event πραγματοποιήθηκε στο Sotovikis Workshop, έναν πολυεπίπεδο χώρο δημιουργίας και έκθεσης του διακεκριμένου Έλληνα αρχιτέκτονα, Διονύση Σοτοβίκη. Το Sotovikis Workshop «μεταμορφώθηκε» για 2 ημέρες, ώστε να φιλοξενήσει μια αίθουσα γευσιγνωσίας καφέ, μια σύγχρονη κουζίνα με την υποστήριξη της εταιρίας Miele και ένα privé εστιατόριο.

atelier_keimeno.jpg

Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin και Χρυσό Σκούφο chefs, Άγγελος Λάντος (Σπονδή) και Έκτορας Μποτρίνι (Etrusco, Botrini’s), δημιούργησαν αποκλειστικά για το Atelier Nespresso ξεχωριστά πιάτα, αντλώντας έμπνευση από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας τα οποία πάντρεψαν αρμονικά με τα αρώματα των Εκλεκτών Ποικιλιών καφέ Nespresso. Μοσχαράκι γάλακτος από τη φάρμα με ζωμό με μελίλωτο και σαμπαγιόν Nespresso Roma και Χτένια Ιονίου με υφές από καρότο και passion fruit με νύξεις Nespresso Dharkan ήταν μερικά από τα πιάτα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημοσιογράφοι, μέλη αλλά και συνεργάτες της Nespresso. O sommelier Απόστολος Πλαχούρας καθοδήγησε τους καλεσμένους στο ταίριασμα των πιάτων με το ιδανικό κρασί, απογειώνοντας τις γεύσεις και συστήνοντας σπάνια και ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά. Το επιδόρπιο είχε την υπογραφή των δύο διακεκριμένων pastry chefs, Στέλιου Παρλιάρου και Δημήτρη Χρονόπουλου, οι οποίοι πρόσθεσαν γλυκές πινελιές σε ένα μοναδικό γευστικό τελετουργικό.

Το κοινό του Atelier παρακολούθησε ζωντανά την παρασκευή των πιάτων και ταυτόχρονα είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους δημιουργούς τους και να μυηθεί στα μυστικά της υψηλής γαστρονομίας.

atelier_keimeno1.jpg

Σε μια συνάντηση γεύσης και αρωμάτων δεν θα μπορούσε να λείπει η γευσιγνωσία μοναδικών ποικιλιών καφέ. Η αρωματοποιός, Έφη Τσιρογιάννη, μοιράστηκε με το κοινό συμβουλές  για το πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της όσφρησης και να αναγνωρίζουμε τις βασικές αρωματικές ομάδες. Ακολούθησε η γευστική δοκιμή της σειράς Explorations 2, υπό την καθοδήγηση του Coffee Ambassador της Nespresso, Μιχάλη Καφατσάκη. Η σειρά Explorations 2 περιλαμβάνει δύο εξαιρετικά σπάνιους καφέδες, τους Ethiopia Yirgacheffe και Colombia Aguadas.

Στο Atelier Nespresso, ο καφές Nespresso πρωταγωνίστησε σε δημιουργίες διακεκριμένων σεφ, αποδεικνύοντας πως καφές και γαστρονομία μπορούν να είναι δύο έννοιες αλληλένδετες.

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.