MARKET
Το εστιατόριο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ γιορτάζει 50 Χρόνια επιτυχημένης πορείας!
Το αγαπημένο εστιατόριο παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας στο Μαρούσι, γιόρτασε 50 χρόνια γεμάτα από τις γεύσεις της μαμάς Μαρίας.
Ξεκινώντας από το χωριό Αρχοντικό Αβίας, λίγο έξω από την Καλαμάτα, ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ, κατόρθωσε να διαγράψει μια σπουδαία πορεία μέσα στον χρόνο «μαγειρεύοντας» με τη δική του ταυτότητα τις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις της Ελληνικής οικογένειας.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους όσοι αγαπούν τις γεύσεις του εστιατορίου, δημοσιογράφοι και food bloggers, άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο, στελέχη επιχειρήσεων, αγαπημένοι πελάτες και πολλοί ακόμα φίλοι που θέλησαν να μοιραστούν τη χαρά της οικογένειας του ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ. Τους καλεσμένους διασκέδασαν οι γνωστοί και αγαπημένοι Swingin' Cats, με άρωμα ελληνικού κινηματογράφου και πολύ χορό.
Oι γεύσεις που συνοδεύσαν την εκδήλωση των 50 χρόνων ήταν όσες έχουν αγαπηθεί από τους πελάτες του εστιατορίου όπως ~ Μπρουσκέτες μαύρου ζυμωτού ψωμιού με καγιανά και σχοινόπρασο ~ Σουβλάκι ψητών λαχανικών με χαλούμι~ Κολοκυθόσουπα βελουτέ ~ Μανιταρόπιτα~ Σπανακόπιτα~ Μελιτζάνες με φέτα ~ Κεφτεδάκια ~Χοιρινό στάμνας με ρύζι ~ Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο.
Τα γλυκά που προσφέρθηκαν στους καλεσμένους ήταν παραδοσιακά και αγαπημένα όπως ο Χαλβάς , η μανιάτικη Πορτοκαλόπιτα , το Γαλακτομπούρεκο και οι φημισμένες Δίπλες.
Οι καλεσμένοι συνόδευσαν τις αγαπημένες τους γεύσεις με Κρασιά του κτήματος Λαντίδη (ERGO NEMEA & ANOSIS) και με Βαρελίσια μπύρα HB.
Λίγα Λόγια για ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ
Όσοι περπατούν ή εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω κοντινές περιοχές, σίγουρα θα γνώρισαν και θα γεύτηκαν τα σπιτικά, μαγειρευτά πιάτα από «Το Αρχοντικό» στους Αμπελοκήπους. Αυτό το hot spot της αληθινής και καθόλου επιτηδευμένης γεύσης μετακόμισε στα Βόρεια Προάστια και πιο συγκεκριμένα στο Μαρούσι, φέρνοντας μαζί του τον ξεχωριστό, γευστικό του αέρα.
Ήταν το 1967 όταν η κυρία Μαρία διέδωσε την απλότητα της αυθεντικής σπιτικής κουζίνας στο παραθαλάσσιο χωριό Αρχοντικό της Μεσσηνίας και από τότε η φήμη της μεταδόθηκε στην Αθήνα και τώρα στο Μαρούσι.
Η ίδια απλή και νόστιμη κουζίνα από τα χέρια της, εδώ και 50 χρόνια, δίνει τη σφραγίδα στο καλό μαγειρευτό φαγητό, φτιαγμένο με αγνά υλικά και με τη φροντίδα που θυμίζει... μαμά!
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΡΟΣΗΜΑ
1967 Το πρώτο “εξοχικό κέντρο” Φραγκούλη ανοίγει στο χωριό Αρχοντικό Αβίας, λίγο έξω από την Καλαμάτα.
1975 Η οικογένεια Φραγκούλη μετακομίζει την επιχείρησή της σε ένα νεόκτιστο κατάστημα, παραδίπλα από το αρχικό, στο ίδιο χωριό.
1984 Ο κύριος Τάκης με την κυρία Μαρία αποφασίζουν να αναλάβουν το κουτούκι της Έβρου, στην Αθήνα. Τα δύο τους παιδιά ακολουθούν.
1989 Το ζεύγος δημιουργεί τον δικό του χώρο, ακριβώς απέναντι από το κουτούκι: οδός Έβρου, αριθμός 40, στους Αμπελόκηπους. Το ονομάζουν “Το Αρχοντικό” προς τιμήν του χωριού προέλευσής τους.
1996 Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον, πρώτης κυρίας των Η.Π.Α. στο εστιατόριο, φέρνει στο προσκήνιο των ΜΜΕ όλη την οικογένεια Φραγκούλη.
2002 Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του εστιατορίου φεύγει από τη ζωή λόγω ασθένειας. Ο γιος του, Σταύρος, αναλαμβάνει τα ηνία.
2006 Ριζική ανακαίνιση και rebranding, πνέει αέρα ανανέωσης στο ιστορικό στέκι των Αμπελοκήπων.
2013 Μια ακόμα μεγάλη απόφαση: μετακόμιση του εστιατορίου στο νέο business κέντρο της πόλης, Μαρούσι.
2017 Τα 50 χρόνια βρίσκουν την οικογένεια Φραγκούλη και την επιχείρησή της σε πλήρη άνθιση.
Πληροφορίες:
«Το Αρχοντικό», Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι, Τηλέφωνο: 210 6120808, 210 6120878.
Ανοικτά Δευτέρα έως Σάββατο 12:00 - 18:00 και delivery από 12:00 – 18:00.