Skip to main content

MARKET

GEOMETRIC ORGANIC BOTANIC

Μια οπτική συνομιλία με τις Gala & Giorgia σε συνεργασία με το εργαστήριο Wallpaper της San Patrignano



Οι βιτρίνες της Sisley στην Piazza San Babila μαζί με τους επισκέπτες από την κοινότητα του San Patrignano, θα φιλοξενήσουν τα έργα τέχνης της σχεδιάστριας Gala Fernández και της καλλιτέχνιδος Giorgia Ricci

Από τις 17 μέχρι τις 22 Απριλίου 2018 το κατάστημα της Sisley στην Piazza San Babila θα φιλοξενήσει, μαζί με τα αγόρια και τα κορίτσια της κοινότητας του San Patrignano, και έργα τέχνης της σχεδιάστριας Gala Fernández και της καλλιτέχνιδος Giorgia Ricci. Η πρωτοβουλία αυτή φέρνει πιο κοντά την τέχνη, τον σχεδιασμό και την κοινωνική ευθύνη και θα αποτελέσει το «ορόσημο» της Sisley καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη κατά τη διάρκεια του Salone del Mobile.

geometric_keimeno.jpgΗ εγκατάσταση αποτελείται από κουρτίνες ζωγραφισμένες πάνω σε ταπετσαρία, οι οποίες κρέμονται από την οροφή σε διαφορετικά μήκη ώστε να δημιουργούν ένα θεατρικό σκηνικό στη βιτρίνα του καταστήματος. Το έργο προέκυψε από τη συνεργασία ανάμεσα στην ισπανίδα σχεδιάστρια Gala Carlota Fernández και την ιταλίδα εικονογράφο Giorgia Ricci, οι οποίες συναντήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στη Fabrica, το ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Benetton. 

Το χρώμα κυριαρχεί στα έργα της Gala Carlota Fernández, κατασκευασμένα με γεωμετρικά σχέδια. Αντιθέτως, η Giorgia Ricci χρησιμοποιεί πιο σοφιστικέ σχέδια κατασκευασμένα με πινέλα που έχουν πιο κλασική χροιά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνικών δημιουργεί έργα τέχνης γεμάτα χρωματικές και στιλιστικές αντιθέσεις.

Τα έργα δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τους φιλοξενούμενους του San Patrignano και αντιπροσωπεύουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο καλλιτεχνών και των εργαστηρίων χειροτεχνίας και γραφικών που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα. Από το 1978, η κοινότητα του San Patrignano βοηθά νέους εθισμένους στα ναρκωτικά, ενθαρρύνοντάς τους να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με διάφορους καλλιτέχνες. Για την εγκατάσταση στο κατάστημα της Sisley στην Piazza San Babila, όσοι συμμετείχαν στο εργαστήριο Wall Paper εργάστηκαν πάνω σε σχέδια που δημιούργησαν η Gala και η Giorgia, χρησιμοποιώντας την τεχνική ζωγραφικής in vivo.

Οι πολύχρωμες κουρτίνες αποτελούν φόρο τιμής της Sisley στην τέχνη, τη δημιουργικότητα και τις διαφορετικές μορφές έκφρασης. 


Η Giorgia Ricci είναι καλλιτέχνης και εικονογράφος. Σπούδασε γραφιστική στο Istituto Superiore per le industrie artistiche di Urbino (ISIA) και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη Fabrica, το ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Benetton. Ζει και εργάζεται στο Τρεβίζο, όπου παράλληλα με την καλλιτεχνική της έρευνα συνεργάζεται με στούντιο και επιχειρήσεις.

geometric_keimeno1.jpgΗ Gala Fernández σπούδασε τέχνη και σχέδιο στο Facultad de Bellas Artes de la Universidad Complutense de Madrid και στο IED στο Μιλάνο. Από το 2000 έως το 2004 συνεργάστηκε με τον Jaime Hayon στη Fabrica, το ερευνητικό κέντρο του Ομίλου Benetton. Το 2005 ίδρυσε το δικό της στούντιο στο Λονδίνο. Στα επόμενα χρόνια μοιράστηκε μεταξύ πολλών πόλεων και καλλιτεχνικών δημιουργιών: Λονδίνο, Μαδρίτη, Βερολίνο, Μεξικό, Μαρμπέγια. Το έργο της ακροβατεί μεταξύ τέχνης και σχεδιασμού.

Εδώ και 40 χρόνια η κοινότητα του San Patrignano βοηθά τους νέους που έχουν εθιστεί στα ναρκωτικά και είναι περιθωριοποιημένοι. Η κοινότητα ιδρύθηκε το 1978 από τον Vincenzo Muccioli, και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 26.000 ανθρώπους παρέχοντάς τους στέγη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νομική βοήθεια, αλλά και την ευκαιρία να σπουδάσουν, να μάθουν μια τέχνη, να αλλάξουν τη ζωή τους και να επανενταχτούν στην κοινωνία. Σήμερα, η κοινότητα φιλοξενεί 1.300 άτομα. 

sisley.com

facebook.com/sisley
twitter.com/sisley_fashion
youtube.com/user/sisley
instagram.com/sisley_fashion


 

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός