Skip to main content

MARKET

Η Πινακοθήκη της Μύρτιδος στη Gallery Δίανθος

Πέμπτη 31/5-2018, στις 20:00, Ξενοδοχείο Lotus Center Hotel



Την Πέμπτη 31/5-2018, στις 20:00, εγκαινιάζεται στη Gallery «Δίανθος» του Ξενοδοχείου Lotus Center Hotel, Ερμού 95, Μοναστηράκι, η έκθεση με τον τίτλο «Το χαμόγελο της Μύρτιδος ως πολιτιστικό χαρακτηριστικό». Απευθύνοντας το μήνυμα της μικρής Αθηναίας στον κόσμο μέσω των αρχηγών 26 κρατών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα το μεταφέρουν ως τα πέρατα της Υφηλίου.

Στην έκθεση θα εκτίθενται επιλεγμένα έργα από την Πινακοθήκη της Μύρτιδος καθώς και έργα νέων καλλιτεχνών, που τα προσέφεραν αφιλοκερδώς για την ενίσχυση του έργου μας.

Οι αξίες που εκφράζει η τέχνη και πάνω στις οποίες οικοδομείται, έρχονται σήμερα, οι καλλιτέχνες,  αρωγοί στην προσπάθειά μας, για να συνεχίσουμε την επιστημονική μας έρευνα. 

Μέσω της τέχνης των καταφέρνουν να αγγίξουν τη ψυχή των ανθρώπων και να διαδώσουν το ανθρωπιστικό έργο της Μύρτιδος, που ταξιδεύει από το παρελθόν στο μέλλον και εμπνέει καλλιτέχνες δωρίζοντας τα έργα τους.  
 
Ο καλλιτέχνης, που δημιουργεί για να καταστήσει αιώνιο το παρόν, είναι ο μόνος νικητής στον ανθρώπινο αγώνα κατά του χρόνου, διαμορφώνοντας το έργο του διαχρονικό.
Η έκθεση στην πινακοθήκη της Gallery Δίανθος θα είναι προσβάσιμη, καθ' όλη τη διάρκεια της, και για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες, όπως ακριβώς και η περιοδική έκθεση της Μύρτιδος.

Ειδικότερα, για τους Ανθρώπους με προβλήματα όρασης θα διατίθεται φυλλάδιο στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille και απτική αποτύπωση ενός ζωγραφικού πίνακα.

Για τους Ανθρώπους με προβλήματα ακοής, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και, καθ' όλη  διάρκεια της, θα αναπαράγεται σχετικό μαγνητοσκοπημένο ενημερωτικό υλικό.

Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος και για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

COCO-MAT: χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης στη Gallery Δίανθος. 
 

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Απριλίου

Εάν δεν κάνετε μια προσπάθεια να ελέγξετε το άγχος σας, σύντομα θα έχετε προβλήματα

ΣΙΝΕΜΑ

Την αγγλόφωνη τηλεοπτική μεταφορά του Oldboy ετοιμάζει ο Park Chan-wook

Το εξαιρετικό revenge thriller του Κορεάτη σκηνοθέτη έρχεται για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη 

VIRAL

Η Taylor Swift κυκλοφορεί τον πολυαναμενόμενο νέο δίσκο της, The Tortured Poets Department

Στο follow-up του Midnights συμμετέχουν οι Jack Antonoff, Aaron Dessner, Post Malone, Florence Welch, ο drummer των Wilco, Glenn Kotche και πολλοί ακόμη