Skip to main content

MARKET

Η ΠΙΝΔΟΣ γιορτάζει 60 χρόνια στην κορυφή της Πτηνοτροφίας

O μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός πτηνοτροφικός συνεταιρισμός της Ελλάδας συμπλήρωσε 60 χρόνια λειτουργίας



Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – ΠΙΝΔΟΣ, ο μεγαλύτερος πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός της Ελλάδας γιόρτασε τη συμπλήρωση 6 δεκαετιών από την ίδρυσή του, παρουσία εκατοντάδων φίλων και συνεργατών του. Στην εκδήλωση απηύθυναν  χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Μιχάλης Τζελέπης. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές, κ. Ιωάννης Στέφος, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κ. Γεώργιος Στύλιος, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, των συνεταιριστικών φορέων και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Ιουνίου στον καταπράσινο κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά. 

Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ιδρύθηκε το 1958, στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, από 7 αγρότες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πτηνοτροφία, για να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα για τις οικογένειές τους. 60 χρόνια μετά, τα ορεινά κοτόπουλα «ΠΙΝΔΟΣ» βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%. Μέσα από διαρκείς επενδύσεις στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, ο Συνεταιρισμός έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας. Με περισσότερα από 500 μέλη – πτηνοτρόφους, ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στηρίζει ενεργά την απασχόληση στην Ήπειρο, μια από τις Περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, συντηρώντας, παράλληλα, πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας.    

Η εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ αποδεικνύει ότι το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. Το 2017 η παραγωγή του Συνεταιρισμού ξεπέρασε τα 35.000.000 κοτόπουλα και ο κύκλος εργασιών τα 240.000.000 ευρώ. Το θετικό του αποτύπωμα, όμως, δεν περιορίζεται στην Περιφέρεια. Κάθε χρόνο ο ΑΠΣΙ  ΠΙΝΔΟΣ συνεισφέρει περισσότερα από 13.050.000 ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου, μέσω φόρων και εισφορών, ενώ υλοποιεί σταθερά ένα πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με σημαντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.   

Η πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή του, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει, αλλά και η κορυφαία τεχνογνωσία των ανθρώπων του, καθιστούν τον ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ένα διεθνές πρότυπο στον πτηνοτροφικό κλάδο. Δίνοντας έμφαση στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, ο Συνεταιρισμός υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα που αγγίζουν τα 4.000.000 ευρώ, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το τμήμα Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, το ΤΕΙ Ηπείρου, το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας του, ο Συνεταιρισμός προχωρά στην υλοποίηση επενδύσεων, ύψους 20.000.000 ευρώ. Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέων γραμμών πτηνοσφαγείου, έτοιμων ψημένων προϊόντων και παραγωγής ζωοτροφών. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε: «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η συνεταιριστική μας ταυτότητα. Το γεγονός ότι 500 και πλέον πτηνοτρόφοι ενώνουμε καθημερινά τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, μας διατηρεί σταθερά στην κορυφή της ελληνικής Πτηνοτροφίας και μας δίνει την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών. Πιστεύουμε στη δυναμική που κρύβεται στην Ελλάδα, στις προοπτικές της Περιφέρειας, στις δυνατότητες του λαού μας. Για εμάς το μέλλον βρίσκεται στην ελληνική παραγωγή. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα, σχέδιο και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνεις…Δεσμευόμαστε και για τα επόμενα 60 χρόνια να συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές και αξίες, με το ίδιο πάθος αυτή την πορεία επιτυχίας. Το χρωστάμε στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας, στην κοινωνία».   

Διαβάστε επίσης

MARKET

To Lidl στα καλύτερά του: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Η εταιρεία γιορτάζει την 25ετή διαδρομή της στη χώρα με μία επετειακή καμπάνια για όλα εκείνα, τα μικρά και τα μεγάλα, που έχει επιτύχει στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.  

MARKET

Η ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Η αγαπημένη μάρκα μπισκότων στην Κύπρο Φρου Φρου, με 60 χρόνια ιστορίας, ξεκίνησε το ταξίδι της στην Ελληνική αγορά.

MARKET

100 Χρόνια Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς η εταιρεία γιορτάζει με υπερηφάνεια τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.