Το μενού απόψε έχει έξοδο για… φαγητό! - AllYou.gr

Search

Το μενού απόψε έχει έξοδο για… φαγητό!

Το μόνο πρόβλημα; Δεν θα μπορούμε να αγγίξουμε το πιάτο μας.

08 Σεπτεμβρίου 2015

Πριν από μερικά χρόνια, οι περισσότεροι αγνοούσαμε τις λέξεις «υφή», το ρήμα «ακούγεται» δίπλα στην λέξη «τζίντζερ» και τα τατουάζ του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο σκοτεινό –κι άνοστο- παρελθόν μας. Πλέον, κρατάμε με άνεση το μαχαίρι του σεφ, φτιάχνουμε πέστο όχι βασιλικού αλλά ρόκας και δηλώνουμε περήφανα «foodies»! 

Για αυτό λοιπόν, σήμερα, σε προσκαλούμε να έρθεις μαζί μας σε μία έκθεση διαφορετική από τις άλλες, μία έκθεση που διαπραγματεύεται τη σχέση μας με όσα βάζουμε στο πιάτο μας. Βασικό άξονας της, μάλιστα, αποτελεί η θεματική του φαγητού έτσι όπως κυριαρχεί ως διατύπωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανάγνωση του σύγχρονου πολιτισμού ως υβριδίου μέσα από την αντανάκλαση της σύγχρονης διατροφής σε αυτόν. 

Η έκθεση συγκεντρώνει έργα 12 σύγχρονων καλλιτεχνών που διερευνούν τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού με κύριο εργαλείο τους το φαγητό. Μέσα από αυτό, καλούνται να διαχειριστούν έννοιες όπως το πιάτο, η πρώτη ύλη και οι κανόνες συμπεριφοράς γύρω από το τραπέζι.

Κι αν πεινάσουμε, μην ανησυχείς: θα πάμε (και) για φαγητό!

#ηΑντανάκλασητουΠιάτου

Πού: Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή (τηλ.: 2103211311)

Διάρκεια έκθεσης: μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή από τις 10:00 έως τις 23:00.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!