Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα ευχαριστούμε την Ακαδημία!

Απόψε βλέπουμε και ακούμε τον βραβευμένο Alexandre Desplat στο Ηρώδειο.


Φύλλις Νικολάου

Δεν ξέρουμε αν σου το έχουμε πει (ήδη) αρκετές φορές, αλλά λατρεύουμε τον Wes Anderson! Σήμερα, λοιπόν, το πρόγραμμα έχει βραδιά αφιερωμένη σε αυτόν... στο περίπου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: θα δώσουμε ραντεβού στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και θα περπατήσουμε μέχρι το Ηρώδειο. Απόψε ο Alexandre Desplat, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, ανεβαίνει στην σκηνή του αρχαίου Ωδείου για μία Best Of συναυλία συνοδεία της 100μελούς Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. 

Κάπου εδώ λογικά αναρωτιέσαι πώς φτάσαμε από τον Wes Anderson στον Alexandre Desplat; Η απάντηση είναι απλή: φέτος, ο «δικός» μας Alexandre (γεννήθηκε στο Παρίσι από πατέρα Γάλλο και μητέρα Ελληνίδα) κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ για την εκπληκτική μουσική του στην ταινία «The Grand Budapest Hotel» που σκηνοθέτησε ο πρώτος. 

Ο Desplat ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 5 ετών και μεγάλωσε ακούγοντας μεγάλους Γάλλους μουσουργούς, όπως οι Ravel και Debussy, καθώς και jazz μουσική. Φανατικός σινεφίλ ο ίδιος, σπούδασε δίπλα σε σημαντικούς συνθέτες με κορυφαίο τον μεγάλο Έλληνα, Ιάννη Ξενάκη! H κατάκτηση του Hollywood ξεκίνησε το 2003 όταν έγραψε την μουσική της ταινίας «Το κορίτσι με το μαργαριτένιο σκουλαρίκι» για την οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Έκτοτε, έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 40 ταινίες και έχει προταθεί για Όσκαρ 8 φορές.

Αν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά να σε πείσουν, σε αφήνουμε με ένα βίντεο στο οποίο ο Alexandre Desplat μιλάει για την Ελλάδα. Τα λέμε εκεί!

{videobox}6teBQkOJ7wk{/videobox}

Alexandre Desplat

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη, τηλ.: 2103241807

Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: 65 ευρώ / Α Ζώνη: 50 ευρώ / Β Ζώνη: 40 ευρώ / Γ Ζώνη: 30 ευρώ / Άνω διάζωμα: 23 ευρώ / 10 ευρώ (φοιτητικό & ανέργων)

Προπώληση: Viva.gr / 11876 / Public / Παπασωτηρίου / Seven Spots / Ianos / Reload /Media Markt 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Η γκαλερί Sianti παρουσιάζει: «Απόστολος Γιαγιάννος: 50 χρόνια Τέχνη»

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου – Σάββατο 27 Απριλίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ρόλος των γυναικών κατά την επανάσταση του 1821

Τιμάμε την αυριανή εθνική επέτειο παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό βίντεο-μάθημα με τη φροντίδα του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Η Μάγισσα»: Ήρθε η ώρα να βγει αληθινό το όραμα της Θεοφανώς;

Λασκαραίοι και Γερακάρηδες παλεύουν για τη ζωή και την εξουσία

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf

Η εμβληματική συγγραφέας Virginia Woolf αποφάσισε να φύγει από τη ζωή στις 28 Μαρτίου 1941, αφήνοντας πίσω της ένα μεγαλειώδες έργο