Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Οι "Βάκχες" στην Καβάλα

Το έργο του Ευριπίδη παρουσιάζεται απόψε (17/08) στο Φεστιβάλ Φιλίππων, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου.


Γεωργία Κοντού

Ο θεός Διόνυσος μεταμφιέζεται σε άνθρωπο και σαν θηλύμορφος ξένος επιστρέφει στη γενέθλια πόλη του για να εδραιώσει τη λατρεία του. Η πόλη, που αρνείται την ύπαρξή του, θα γνωρίσει τη δύναμη και την κυριαρχία του θεού μέσα από την τιμωρία. Ο ενθουσιασμός των Βακχών θα μετατραπεί σε έναν αιματηρό εφιάλτη.

Οι "Βάκχες" είναι το τελευταίο και πιο αινιγματικό έργο του Ευριπίδη και η μοναδική σωζόμενη τραγωδία με διονυσιακό θέμα. Θα ήθελα να δω τη σκηνοθετική προσέγγισή του από την Άντζελα Μπρούσκου, στη σημερινή παράσταση (φωτό) στο 57ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα, το οποίο θα διαρκέσει έως τέλος Αυγούστου. Η μετάφραση του έργου έχει γίνει από τον Γιώργο Χειμωνά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε, μεταξύ άλλων, την Αγλαΐα Παππά (Διόνυσος), τον Άρη Σερβετάλη (Πενθέας) και τη Μαρία Κίτσου (Τειρεσίας).

philippifestival.gr

vakhes750.jpg

 

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.