Σήμερα ακούμε όπερα - AllYou.gr

Search

Σήμερα ακούμε όπερα

Χαμογελάμε με ύφος, κάνουμε ασκήσεις φωνητικής και το παίζουμε πριμαντόνες!

15 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν ξέρεις πόσο λατρεύουμε την Μαρία Κάλλας-τη λατρεύουμε τόσο που, όταν μάθαμε ότι ο Rufus Wainwright αποφάσισε να συνθέσει μια όπερα εμπνευσμένη από συνεντεύξεις που είχε δώσει στο παρελθόν η αξεπέραστη ντίβα, κινήσαμε γη και ουρανό για να βρούμε εισιτήρια για την πρεμιέρα της Prima Donna.

Ευτυχώς για εμάς, οι προσευχές μας εισακούστηκαν και αυτήν την Τρίτη, 6 χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της, ο Rufus Wainwright και η οπτικοποιημένη εκδοχή της Prima Donna ανεβαίνουν στην σκηνή του Ηρώδειου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Democracy Forum και του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Βαριέσαι την όπερα; Μην ανησυχείς η αποψινή παράσταση θα είναι διαφορετική από τις άλλες: κινηματογράφος, φωτογραφία, όπερα και ζωντανή performance συναντιούνται στο πρώτο μέρος της με τρεις λυρικούς τραγουδιστές να ερμηνεύουν αποσπάσματα από την όπερα την ίδια ώρα που θα προβάλλεται ένα φιλμ του Φραντσέσκο Βετζόλι με εικόνες της Μαρίας Κάλλας, εμπνευσμένο από την Prima Donna.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο Rufus Wainwright θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια και προσωπικά αγαπημένα κομμάτια του. Μαζί του θα είναι η Νένα Βενετσάνου και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου.

Εμείς θα είμαστε εκεί, να σου κρατήσουμε θέση;

Rufus Wainwright-Prima Donna

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, 2103232771

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: 35 ευρώ / Α Ζώνη: 50 ευρώ / Β Ζώνη: 40 ευρώ / Γ Ζώνη: 10-15 ευρώ / Άνω διάζωμα: 10 ευρώ / 5 ευρώ (φοιτητικό & ανέργων)

Προπώληση: Στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00-17.00 και Σάββατο: 9.00-15.00 και στα greekfestival.gr / Παπασωτηρίου / Public / Ianos / ReloadΑκολούθησε το allyou στο Instagram!