Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Σήμερα ακούμε όπερα

Χαμογελάμε με ύφος, κάνουμε ασκήσεις φωνητικής και το παίζουμε πριμαντόνες!


Φύλλις Νικολάου

Δεν ξέρεις πόσο λατρεύουμε την Μαρία Κάλλας-τη λατρεύουμε τόσο που, όταν μάθαμε ότι ο Rufus Wainwright αποφάσισε να συνθέσει μια όπερα εμπνευσμένη από συνεντεύξεις που είχε δώσει στο παρελθόν η αξεπέραστη ντίβα, κινήσαμε γη και ουρανό για να βρούμε εισιτήρια για την πρεμιέρα της Prima Donna.

Ευτυχώς για εμάς, οι προσευχές μας εισακούστηκαν και αυτήν την Τρίτη, 6 χρόνια μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της, ο Rufus Wainwright και η οπτικοποιημένη εκδοχή της Prima Donna ανεβαίνουν στην σκηνή του Ηρώδειου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Democracy Forum και του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Βαριέσαι την όπερα; Μην ανησυχείς η αποψινή παράσταση θα είναι διαφορετική από τις άλλες: κινηματογράφος, φωτογραφία, όπερα και ζωντανή performance συναντιούνται στο πρώτο μέρος της με τρεις λυρικούς τραγουδιστές να ερμηνεύουν αποσπάσματα από την όπερα την ίδια ώρα που θα προβάλλεται ένα φιλμ του Φραντσέσκο Βετζόλι με εικόνες της Μαρίας Κάλλας, εμπνευσμένο από την Prima Donna.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς, ο Rufus Wainwright θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια και προσωπικά αγαπημένα κομμάτια του. Μαζί του θα είναι η Νένα Βενετσάνου και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου.

Εμείς θα είμαστε εκεί, να σου κρατήσουμε θέση;

Rufus Wainwright-Prima Donna

Πού: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, 2103232771

Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη ζώνη: 35 ευρώ / Α Ζώνη: 50 ευρώ / Β Ζώνη: 40 ευρώ / Γ Ζώνη: 10-15 ευρώ / Άνω διάζωμα: 10 ευρώ / 5 ευρώ (φοιτητικό & ανέργων)

Προπώληση: Στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00-17.00 και Σάββατο: 9.00-15.00 και στα greekfestival.gr / Παπασωτηρίου / Public / Ianos / Reload

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30