Κυκλοφορεί κι... οπλοφορεί - AllYou.gr

Search

Κυκλοφορεί κι... οπλοφορεί

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε κάποιο σκιώδη κι επικίνδυνο εγκληματία, αλλά στο νέο συναρπαστικό βιβλίο του Jo Nesbo.

16 Σεπτεμβρίου 2015

Τα βιβλία που λατρεύεις έχουν ως κοινό άξονα το τρίπτυχο «Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας» ενώ ζεις για εκείνη τη (σχεδόν μαγική) στιγμή που η αδρεναλίνη –ίσως και η κορτιζόλη– σου χτυπάει κόκκινο και νιώθεις την αγωνία να κορυφώνεται. Αν αυτή η περιγραφή σου φαίνεται τρομακτικά οικεία, τότε ξέρουμε τι θα διαβάσεις φέτος... το φθινόπωρο! Μα φυσικά, το «Περισσότερο Αίμα», το νέο βιβλίο του βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας, Jo Nesbo. 

Η υπόθεση είναι (ή δεν είναι) άκρως αινιγματική: μια ηλιόλουστη νύχτα καλοκαιριού στον παγωμένο βορρά, ένας άνδρας καταφθάνει σε ένα λαπωνέζικο χωριό κουβαλώντας μια δερμάτινη τσάντα, ένα πιστόλι κι ένα τσαντάκι γεμάτο χαρτονομίσματα. Το όνομά του είναι Ουλφ. Ή μπορεί και να μην είναι. Είναι πληρωμένος δολοφόνος. Ή μπορεί και να μην είναι. Θα συναντήσει μια πανέμορφη γυναίκα που μπορεί να είναι ή να μην είναι χήρα, έναν ιεροκήρυκα που μπορεί να πιστεύει ή να μην πιστεύει στον Θεό, τον τρελό του χωριού που μπορεί να είναι ή να μην είναι διάνοια, έναν τάρανδο που μπορεί να είναι ή μην είναι καλός οιωνός. Ο Ουλφ ισχυρίζεται ότι έχει έρθει στο χωριό για κυνήγι. Όμως ούτε η σεζόν είναι σωστή, ούτε για κυνηγός μοιάζει, ούτε κουβαλάει όπλο...

Το «Περισσότερο Αίμα» αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ «Αίμα στο χιόνι» και κυκλοφορεί σήμερα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Εμείς το αγοράσαμε ήδη, εσύ αντέχεις να περιμένεις;

Jo Nesbo
Περισσότερο Αίμα (μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη)
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Περισσότερες πληροφορίες: www.metaixmio.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!