Σήμερα πάμε... πλατεία! - AllYou.gr

Search

Σήμερα πάμε... πλατεία!

Για να μπούμε στο συγκινησιακό, ψυχαναλυτικό κόσμο του Γεωργίου Βιζυηνού.

24 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είναι αμαρτία; Πόσο βαριές και σκιώδεις μπορεί να γίνουν οι ενοχές μας όταν παραμένουν ανείπωτες; Πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος της εξιλέωσης και της κάθαρσης; 

Αυτές τις ερωτήσεις θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε απόψε, παρακολουθώντας «Το Αμάρτημα της Μητρός μου», μια βαθιά συγκινητική παράσταση, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη («Το δέντρο που πληγώναμε», «Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων»)

Το έργο αναφέρεται στις απελπισμένες, αλλά μάταιες προσπάθειες της μητέρας του διάσημου πεζογράφου να σώσει από τον θάνατο τη μικρή άρρωστη κόρη της. Όταν δεν τα καταφέρνει, οι ενοχές της απώλειας την ωθούν σε δυο αλλεπάλληλες υιοθεσίες κοριτσιών, που όμως γίνονται αιτία να παραμελεί τα τρία -ορφανά από πατέρα-αγόρια της. Μεγαλώνοντας, οι γιοι δε μπορούν να κατανοήσουν αυτή την άστοχη εμμονή της μητέρας τους. Υστέρα από χρόνια, επιστρέφοντας από τις σπουδές του στη Γερμανία, ο μεσαίος της γιος, μαθαίνει έκπληκτος από τη μητέρα του, το τραγικό μυστικό της.

Το έργο παρουσιάζεται απόψε στο Άλσος Νέας Σμύρνης και μετά σου υποσχόμαστε βόλτα στην πλατεία!

Το Αμάρτημα της Μητρός μου

Θεατρική Προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Πρωταγωνιστούν οι: Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Αγάπη Μανουρά

Πού: Άλσος Νέας Σμύρνης, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου & Εφέσου, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109310408 

Είσοδος: Ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: www.neasmyrni.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!