Δυστυχώς επτωχεύσαμεν - AllYou.gr

Search

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν

Μπροστά στη χρεωκοπία, ένας άντρας αναζητά μια δεύτερη ευκαιρία κι εμείς τον ακολουθούμε στο εσωτερικό του ταξίδι, με προορισμό την πραγμάτωση και την ευτυχία.

08 Οκτωβρίου 2015

Η οικονομική κρίση, η παρακμή των κρατών και η αποδόμηση ενός ολόκληρου κοινωνικοπολιτικού οικοδομήματος διαμορφώνουν την πραγματικότητα με την οποία παλεύουν η Ελλάδα και η Ευρώπη. Αλλά τι συμβαίνει στο άτομο;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα σκοπεύουμε να πάρουμε σήμερα ανεβαίνοντας στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, όπου θα συναντήσουμε την διεθνή θεατρική ομάδα «Beatniks» που διασκευάζει το έργο του David Lescot «Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία». 

Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία ενός ανθρώπου που φτάνει στο μισό της ύπαρξης του και σιγά-σιγά χάνει τα πάντα. Επιστρέφοντας στη γύμνια του, καλείται να εφεύρει μια καινούρια ζωή. Με τη γυναίκα του να αποχωρεί, συγκεντρώνοντας σε μια βαλίτσα ό,τι αντέχει να κρατήσει από τη κοινή τους ζωή, στο πλευρό του δεν στέκεται κανένας άλλος πέρα από έναν εντεταλμένο εκκαθαριστή, ο οποίος -σαν μεταμοντέρνος πνευματικός οδηγός- έρχεται να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές και να οργανώσει ένα σχέδιο αποκατάστασης.  

Το κείμενο του Lescot πραγματεύεται μέσω της χρεωκοπίας τον υλικό και ηθικό (απο)χωρισμό και μιλάει για την Ευρώπη της οικονομικής κρίσης και των παράπλευρων συνεπειών που έχει αυτή στον άνθρωπο.

Εμείς λέμε να δούμε, να ακούσουμε και να σκεφτούμε αυτά που έχει να μας δώσει. Εσύ;

_U5pr93zEkU{/videobox}

Ένας άνθρωπος υπό χρεωκοπία

Σκηνοθεσία: Francesco Bonomo

Πρωταγωνιστούν οι:  Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τανταλάκης, Δήμητρα Χαριτοπούλου

Πού: Θέατρο του Νέου Κόσμου- Δώμα, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος, τηλ. 2109212900, www.nkt.gr

Πότε: Από 7 Οκτωβρίου-15 Νοεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21.15 

Είσοδος: Από 12€ / 10€ (φοιτητικό & άνω των 65 ετών) / 8€ (ανέργων) 

Προπώληση: www.viva.gr / Public / Παπασωτηρίου / Seven Spots / Ιανός / Reload / Media MarktΑκολούθησε το allyou στο Instagram!