Απόψε αναζητούμε την ουτοπία - AllYou.gr

Search

Απόψε αναζητούμε την ουτοπία

Οδηγός μας στο ταξίδι της αναζήτησης της νέας Γης της Επαγγελίας θα είναι η ομάδα blitz.

13 Οκτωβρίου 2015

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, (σου) το δηλώνουμε ανοιχτά: πολλές φορές, δε θέλουμε άλλη πραγματικότητα! Σήμερα, λοιπόν, λέμε να εξαφανιστούμε τελείως και να πάμε ταξίδι σε έναν άλλο κόσμο και συγκεκριμένα στον θαυμαστό καινούριο κόσμο που οραματίζεται η ομάδα blitz.

Μετά την δυστοπική «Τριλογία του Τέλους», η ομάδα συνθέτει το «6 a.m. How to disappear completely» την πιο αισιόδοξη και, ταυτόχρονα, επαναστατική σκηνική της αφήγηση, ένα τρίπτυχο για την ανάγκη εύρεσης μιας νέας πολιτικής, κοινωνικής και προσωπικής ουτοπίας ή αλλιώς, μια παράσταση που αναζητά την κρυμμένη εκείνη πνευματικότητα, χωρίς την οποία η ζωή αποτελεί μόνο έναν αγώνα για επιβίωση. 

Ο Γιώργος Βαλαής, η Αγγελική Παπούλια, ο Χρήστος Πασσαλής και οι συνεργάτες τους διαπραγματεύονται την ιδέα μιας διαδρομής προς έναν τόπο και μια άλλη ζώνη πραγματικότητας. Με σύνθημα τους το «Όχι άλλη πραγματικότητα!» και οδηγό τους το Ρομαντισμό και την ασυμφωνία με τον κόσμο, έτσι όπως περιγράφονται στην ανησυχαστική ποιητική γραφή του Friedrich Hölderlin, γίνονται οι καταληψίες ενός ερειπωμένου εργοταξίου στις παρυφές μιας πόλης. Εκεί, χρησιμοποιώντας τα απομεινάρια του παρελθόντος με ποιητικούς όρους, θα οικοδομήσουν μια μελλοντική επικράτεια. Σε αυτή τη νέα Γη της Επαγγελίας, «δύο πολίτες θα είναι αρκετοί για να χτίσουν μια μητρόπολη, τρεις για να φτιάξουν μια χώρα και τέσσερις για να δημιουργήσουν έναν κόσμο». 

Το ταξίδι μας ξεκινά απόψε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Θα τα πούμε εκεί! 

2ggBIfDD7FU {/videobox}

6 a.m. How to disappear completely

Σκηνοθεσία: blitz theatre group

Δραματουργία: blitz theatre group, Νίκος Φλέσσας, Stefanie Carp  

Ερμηνεύουν οι: Άρης Αρμαγανίδης, Γιώργος Βαλαής, Μιχάλης Κίμωνας, Άρης Μπαλής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Αρετή Σεϊνταρίδου

Πού: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Κεντρική Σκηνή,  Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 2109005800

Ώρα έναρξης: 18.00

Είσοδος: 10€ – 15€– 18€ – 28€ / 8€ – 11€– 14€ – 22€  (μειωμένο) / 5€ (άνεργοι & ΑμεΑ)

Πληροφορίες: www.sgt.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!