Σήμερα παίρνουμε φωτιά - AllYou.gr

Search

Σήμερα παίρνουμε φωτιά

Για να σβήσουμε τη φλόγα, ταξιδεύουμε μέχρι την Χαλκίδα για να παρακολουθήσουμε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Burning from the Inside».

14 Οκτωβρίου 2015

Μας έχει αλλάξει η οικονομική κρίση; Κι αν ναι, πώς; Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα ντοκιμαντέρ ασχολούνται με τον κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Κάποια από αυτά, μάλιστα, τολμούν να αγγίξουν ένα από τα πιο ευαίσθητα και επίκαιρα ζητήματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια ως επακόλουθα της: τη νέα άνοδο του φασισμού. 

Σήμερα, λοιπόν, ταξιδεύουμε μέχρι την Χαλκίδα για να παρακολουθήσουμε το «Burning From the Inside», το βραβευμένο αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα, που διαδραματίζεται σε Βερολίνο και Αθήνα. 

Χρησιμοποιώντας ως άξονα την άνοδο της Χρυσής Αυγής, η ταινία παρουσιάζει τον εκφασισμό και την αποσύνθεση της ελληνικής κοινωνίας, όπως την βιώνουν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία. Έτσι, με αφετηρία τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και τον αντίκτυπό της σε Ελλάδα και Γερμανία, η ταινία αμφισβητεί τη λειτουργία των πολιτικών και κοινωνικών δομών καθώς και τη λειτουργικότητα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και της δημοκρατίας, δίνει παγκόσμια διάσταση στο πρόβλημα του ναζισμού, θέτει ερωτήματα για τη θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη, παρουσιάζει τη δύναμη του λαού όταν αυτός είναι ενωμένος και αναδεικνύει τους λόγους που έκαναν την Ελλάδα μια χώρα κυριολεκτικά «φλεγόμενη εκ των έσω».

Η ταινία απόψε προβάλλεται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας - Docfest. Ραντεβού εκεί!

9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας - Docfest  

Burning from the Inside

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Μάρσια Τζιβάρα

Πού: Θέατρο Παπαδημητρίου, Σιώκου 1, Χαλκίδα, 2221085411

Ώρα έναρξης: 22.45

Πληροφορίες: www.docfest.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!