200 κιθάρες, ένας συνθέτης - AllYou.gr

Search

200 κιθάρες, ένας συνθέτης

Σήμερα θυμόμαστε τον Μάνο Χατζηδάκι και αναζητούμε αντίδοτο στην απουσία του.

24 Οκτωβρίου 2015

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς μεγαλώσαμε ακούγωντας τον: από το «Βαλς των Χαμένων Ονείρων» και το «Χάρτινο το Φεγγαράκι» μέχρι τον «Κεμάλ» και το «Έχω να μυστικό». Κι όταν οι δίσκοι των γονιών μας σταμάτησαν να παίζουν –γιατί η ψηφιακή εποχή ήρθε επίσημα στο σπίτι μας – εμείς συνεχίσαμε να ακούμε τους δίσκους του –όχι από νοσταλγία για τα παιδικά μας χρόνια, αλλά από λατρεία.

Και η αλήθεια είναι ότι ήδη σπαταλήσαμε περίπου 60 λέξεις για μια εισαγωγή που μάλλον δεν ήταν απαραίτητη. Γιατί το λέμε αυτό; Μα φυσικά γιατί ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης και διανοούμενος Μάνος Χατζιδάκις δε χρειάζεται συστάσεις. 

Αυτό που έχει νόημα, όμως, να μοιραστούμε μαζί σου είναι ότι η αποψινή μας έξοδος θα είναι αφιερωμένη σε εκείνον. Σήμερα το βράδυ, λοιπόν, θα κατέβουμε στο Μέγαρο Μουσικής όπου ένα γιγαντιαίο μουσικό σχήμα από 200 κιθάρες (ναι, καλά διάβασες!) υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη θα ανέβει στη σκηνή για να γιορτάσει τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, σε μια μοναδική συναυλία με έργα του μεγάλου συνθέτη όπως δεν τα έχουμε ακούσει ποτέ.

allyou_200kitharesgiatonmano_big_internal.jpg

Τον γνωστό κιθαριστή, συνθέτη και δάσκαλο, Βαγγέλη Μπουντούνη θα πλαισιώσουν η Μάρω Ραζή, οι String Demons και «Οι Κιθαριστές», μια ορχήστρα που είχε διευθύνει για πρώτη φορά ο Χατζιδάκις και στης οποία τα προγράμματα κυριαρχεί η υπέροχη μουσική του.

Η συναυλία αποτελείται από τρία μέρη: στο πρώτο, μια ορχήστρα από 80 περίπου σολίστ («Οι Κιθαριστές»),  θα παρουσιάσει μουσικές από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ και θα συνεχίζει εναλλάσσοντας μελωδίες του Μ. Χατζιδάκι με συνθέσεις φίλων του (Nino Rota, Astor Piazzolla, κ.ά.), κυρίως από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στο δεύτερο μέρος, οι String Demons θα ερμηνεύσουν ορχηστρικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, ενώ στο τρίτο και τελευταίο μέρος περίπου 200 κιθαριστές, μαζί με δύο χορωδίες και 4 σολίστ θα παίξουν μουσική και τραγούδια του Χατζιδάκι, καθώς και τα έργα «Αθάνατος» και «Ένα τραγούδι για τον Μάνο» που γράφτηκαν ειδικά για τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι αφιερωμένα στην μνήμη του.

Τα λέμε έξω από την αίθουσα στις 20.30 ακριβώς! 

Υ.Γ. Μέχρι το βράδυ ακούμε αυτό: 

egvFbYG-7HY{/videobox}

200 Κιθάρες για τον Μάνο

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,  Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων: 35 € (Διακεκριμένη Ζώνη) / 25€ (Ζώνη Α) / 18€ (Ζώνη Β) / 10€ (Ζώνη Γ) / 8,5 € (Πολύτεκνοι, άνω των 65) / 6€ (φοιτητικό, ανέργων & ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες: www.megaron.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!