Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Επιστροφή στη λίμνη

Μόνο που η δική μας λίμνη δεν είναι γαλάζια, αλλά γεμάτη υπέροχους λευκούς κύκνους!


Φύλλις Νικολάου

Γιατί μας αρέσουν τα παραμύθια: πρώτον, γιατί μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και, δεύτερον, γιατί αγαπάμε τους ήρωες τους, οι οποίοι, παρά τα ελαττώματά τους και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, δεν σταματούν να προσπαθούν και να ελπίζουν. Κυρίως, όμως, αγαπάμε τα παραμύθια γιατί οι ήρωές τους κυνηγούν το ανέφικτο στον έρωτα και τη ζωή.

Σήμερα, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε ένα παραμύθι που δεν έγινε γνωστό μέσα από τα βιβλία αλλά από τη τη σκηνή και το οποίο συνεχίζει να γοητεύει το κοινό 140 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση. Ο λόγος για το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, τη «Λίμνη των Κύκνων», το οποίο, μέσα από μια συγκινητική ιστορία αγάπης, πραγματεύεται την αιώνια μάχη του καλού με το κακό. Μάλιστα, το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία του Μαριούς Πετιπά και Λεβ Ιβάνοφ, φιλοξενείται για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε το αγαπημένο μας έργο αλλά και το φημισμένο Russian Ballet Theater.

Το ξόρκι του κακού μάγου Ρόθμπαρτ «παγιδεύει» την όμορφη Όντετ στο κορμί ενός λευκού κύκνου. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας ο οποίος έρχεται με την όψη του καλόκαρδου πρίγκηπα Ζίγκφριντ. Ωστόσο, ο Ρόθμπαρτ αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, το αρχετυπικό «κακό κορίτσι». Έτσι, η γλυκιά Οντέτ, λοιπόν, βλέπει την αντίζηλό της να κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά του πρίγκηπα. Ο Ζίγκφριντ γίνεται πεδίο μάχης και η μαγεμένη ηρωίδα πυροδοτεί εσωτερικές συγκρούσεις σε αυτόν προκειμένου ο έρωτάς του για εκείνη να την απελευθερώσει από τα μάγια που την κρατούν μακριά του. 

Μπορεί να έχεις δει τη «Λίμνη» άπειρες φορές αλλά ο λυρισμός της ιστορίας, η συγκλονιστική χορογραφία και η σαγηνευτική μουσική είναι αρκετοί λόγοι να την... επισκεφθείς ξανά. Τα λέμε εκεί!

{videobox}3idx-rnvXGU{/videobox}

Η Λίμνη των Κύκνων

Από το Russian Ballet Theater 

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

Πότε: 22 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων: Από 10€ έως 30€

Προπώληση: Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου / viva.gr / artinfo.gr/ Public / Παπασωτηρίου / Seven Spots / Ianos / Media Markt

Πληροφορίες: www.dithepi.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός