Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Εσύ το ακούς;

Μια μαγευτική μελωδία μάς υπνωτίζει και μας οδηγεί στις πόρτες του θεάτρου Ολύμπια.


Φύλλις Νικολάου

Η μουσική είναι σκέτη μαγεία! Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά όλος ο κόσμος-ακόμα και ο Μότσαρτ. Τι; Δεν μας πιστεύεις; Θα σου το αποδείξουμε σήμερα κιόλας!

Για να κερδίσουμε την μεταξύ μας αντιπαράθεση, απόψε σου δίνουμε ραντεβού στο θέατρο Ολύμπια όπου «Ο μαγικός αυλός», η διασημότερη ίσως όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ανοίγει τη φετινή σεζόν για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Για χάρη του debate που ξεκινήσαμε λίγες γραμμές πιο πάνω, να σου υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση της όπερας παρακολουθεί την προσπάθεια του Ταμίνο να ελευθερώσει την όμορφη Παμίνα από τον Ζαράστρο. Η μητέρα της, η Βασίλισσα της Νύχτας, παρέχει για αυτόν το σκοπό στον Ταμίνο ένα μαγικό αυλό και στον ακόλουθό του, Παπαγκένο,  ασημένια καμπανάκια, των οποίων ο ήχος βοηθά να ξεπεραστούν κάθε είδους δοκιμασίες. Σταδιακά, οι στερεότυπες απόψεις για το καλό και το κακό ανατρέπονται. Το καλό τελικά  θριαμβεύει και το κακό κατακρημνίζεται. 

«Ο Μαγικός Αυλός» είναι η πρώτη όπερα του Μότσαρτ για ευρύ κοινό. Πρόκειται για μία όπερα ανυπέρβλητης ομορφιάς, ζωντάνιας και αγνότητας, με την μοναδική και μεθυστική μουσική του Μότσαρτ να προσδίδει σε ένα κλασικό παραμύθι μια μαγική διάσταση να παρασύρει τους θεατές σε έναν παραμυθένιο κόσμο και, τέλος, να αφήνει μια λυτρωτική αίσθηση.

Είμαστε σίγουρες ότι η υπέροχη μουσική του Μότσαρτ θα σε σαγηνεύσει και θα σε μαγέψει. Τα λέμε εκεί! 

O Μαγικός Αυλός

του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ 

Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου 

Ερμηνεύουν οι: Πέτρος Μαγουλάς, Αντώνης Κορωναίος, Τάσος Αποστόλου, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Μητσοπούλου, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Βιολέτα Λούστα, Λυδία Αγγελοπούλου, Χάρης Ανδριανός, Κάτια Πάσχου, Άρης Προσπαθόπουλος, Χριστίνα Ασημακοπούλου, Μελίνα Πασχαλίδου, Ιωάννα Κοκοβίκα, Τίμος Σιρλαντζής, Χρήστος Κεχρής, Σταμάτης Μπερής, Διονύσης Τσαντίνης, κ.ά.

Πού: Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59 - 61, Αθήνα, τηλ. 2103662100

Ώρα έναρξης: 20.00

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€- 55€ / 10€ (φοιτητικό-παιδικό) / Από 10€-25€ (περιορισμένης ορατότητας)

Προπώληση: Ταμεία θεάτρου Ολύμπια / nationalopera.gr / τηλεφωνικά στα: 2103711342 (ομαδικές πωλήσεις)

Πληροφορίες: www.nationalopera.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.