Σήμερα πιάνουμε το παπούτσι μας και ανεβαίνουμε στο πιάνο! - AllYou.gr

Search

Σήμερα πιάνουμε το παπούτσι μας και ανεβαίνουμε στο πιάνο!

Εκεί θα βρούμε την -πάντα ανατρεπτική- ομάδα Patari Project, ένα γυάλινο γοβάκι και το αγαπημένο μας παιδικό παραμύθι.

08 Νοεμβρίου 2015

Ξέρεις εκείνο το παιδικό παιχνίδι που λέει «Πιάνω παπούτσι και...»;  Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζεις, δεν πειράζει! Σήμερα, θα σου το μάθουμε. Όχι... εμείς δηλαδή, αλλά η ομάδα Patari Project, που φέτος παρουσιάζει στο θέατρο Πόρτα την (πολύ ξεχωριστή) παράσταση «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» ή αλλιώς μια φρέσκια ματιά στο μύθο της Σταχτοπούτας!

Το παιχνίδι ξεκινά όταν έξι ηθοποιοί και ένας πιανίστας ανεβαίνουν σε ένα πιάνο. Για ποιο λόγο να μπαίνουν σε αυτόν τον... μπελά; Γιατί το πιάνο μετατρέπεται σε «πατάρι» και έτσι όλα μπορούν να συμβούν: οι κολοκύθες γίνονται άμαξες, τα ποντίκια γίνονται άλογα, τα παλιά παπούτσια γίνονται γυάλινα γοβάκια. Παράλληλα, ο χορός γίνεται αφήγηση, η αφήγηση κοντσέρτο και μια ολόκληρη ιστορία χωράει σε μια νότα! Και κάπως έτσι, η Σταχτοπούτα και ο Πρίγκιπας θα μεγαλώσουν και εμείς -αντί για κολοκύθες- θα γίνουμε πάλι παιδιά! 

Όλα αυτά συμβαίνουν πάνω στο πατάρι, χωρίς μαγικά ραβδιά, παρά μόνο με το σώμα, τη φωνή και τη μαγευτική μουσική του σπουδαίου συνθέτη Sergei Prokofiev.

Διατηρείς τις αμφιβολίες σου για το αν θα μας συνοδεύσεις, επειδή η παράσταση έχει παιδική αφορμή; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς! Το θέαμα είναι σύγχρονο, διασκεδαστικό, γεμάτο φαντασία, χιούμορ, συγκίνηση, μαγεία και αλήθεια.  

Θα σε περιμένουμε εκεί στις 15.00 ακριβώς! Μην αργήσεις: μετά την παράσταση, το πατάρι θα «χαθεί» -η μαγεία άλλωστε δεν κρατάει για πάντα...

AenxSMHzUYk{/videobox}

Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο 

Από τους Patari Project

Βασισμένο σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου

Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης

Μουσικός: Βασίλης Παναγιωτόπουλος

Πού: Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα, τηλ. 2107711333 & 21077805118

Πότε: Κάθε Κυριακή από 1/11

Ώρα έναρξης: Κυριακή στις 11.00 και τις 15.00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος) / 8€ (ανέργων)

Πληροφορίες και κρατήσεις: www.porta-theatre.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!