Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε δίνουμε ραντεβού σε ένα αίθριο

Εκεί θα βρούμε τον Γιώργο Χρονά, τις μούσες του, την Οριάνα Φαλάτσι, τη Σεβάς Χανούμ και τη Ρίτα Σακελλαρίου και έναν μεγάλο Ποιητή.


Φύλλις Νικολάου

Η μούσα των ποιητών είναι διακριτική και χαμηλόφωνη, της αρέσουν τα αυθεντικά πρόσωπα και οι καθαρές κουβέντες. Αρέσκεται στην Ελευθερία και παθιάζεται με τον Έρωτα. Η αληθινή ποίηση είναι άλογη, άναρχη, ρηξικέλευθη και πηγάζει από την απαίτηση του ανθρώπου για ευτυχία, ως αντίδοτο του θανάτου, ως υπαρξιακή δικαίωση για το φευγαλέο της ζωής .

Γιατί σου τα λέμε όλα αυτά; Γιατί απόψε θα συναντήσουμε τον  αγαπημένο μας ποιητή, δραματουργό και συγγραφέα, Γιώργο Χρονά, στο Polis Αrt Café. Όλα αυτά θα γίνουν στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του, «Τρεις Γυναίκες και ο Ποιητής», μια σύγχρονη τετραλογία, γεμάτη πόνο και πάθος, δίψα για Δικαιοσύνη, Ισότητα και Ελευθερία και Αγάπη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οδός Πανός-Σιγαρέτα. 

allyou_xronas_big.jpg

Για να μην έρθεις αδιάβαστη, να σε ενημερώσουμε ότι οι Τρεις Γυναίκες είναι η περίφημη δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι, η Σεβάς Χανούμ και η Ρίτα Σακελλαρίου, ενώ ο ποιητής δεν είναι άλλος από τον μεγάλο Αλεξανδρινό Κ. Π. Καβάφη, που επισκέπτεται το Ξενοδοχείο «Βαλκάνια», στο οποίο ο ομότεχνός τους Γιώργος Χρονάς, υποδύεται τον ρεσεψιονίστ. 

Η μοναδική έκδοση περιλαμβάνει τα θεατρικά έργα «Σεβάς Χανούμ- η άγνωστη ιστορία της τραγουδίστριας του ’50», «Με το μικρό όνομα Ρίτα», «Οριάνα Φαλάτσι, δάφνες, καπνοί» «Οριάνα Φαλάτσι, Φλωρεντία - Νέα Υόρκη – Φλωρεντία» και «Ο Κ. Π. Καβάφης στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια», καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις παραστάσεις. Ωστόσο απόψε, θα έχουμε τη μοναδική και σπάνια ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον εξίσου μεγάλο δημιουργό τους και να μάθουμε τα μυστικά της έμπνευσής του.

Μη το χάσεις!

Τρεις Γυναίκες και ο Ποιητής

του Γιώργου Χρονά

Πού: Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, τηλ. 2103249588

Ώρα έναρξης: 19.30

Είσοδος: Ελεύθερη

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Οδός Πανός-Σιγαρέτα

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι