Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Εδώ Πολυτεχνείο!

Μια έκθεση φωτογραφίας μάς γυρνάει πίσω στο χρόνο και μας υπενθυμίζει την αξία της ελευθερίας.


Φύλλις Νικολάου

Το τετραήμερο που άλλαξε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας δεν ξεκίνησε με ένα (ακόμη) Eurogroup και δεν κορυφώθηκε με την ανακοίνωση ενός δημοψηφίσματος. 

Αντίθετα, ξεκίνησε με μια φοιτητική εξέγερση και τελείωσε με μια βίαιη καταστολή. Οι τριγμοί, όμως, που δημιούργησε στο πολιτικό σύστημα ήταν τέτοιοι, που αποτέλεσαν το τέλος μιας εποχής ανοχής και ανελευθερίας και την αρχή μιας νέας, ελπιδοφόρας εποχής. 

Και όχι, δεν έχουμε σκοπό να σου κάνουμε μαθήματα ιστορίας -άλλωστε κι εμείς τα χρειαζόμαστε- αλλά σήμερα λέμε να «γιορτάσουμε» λίγο νωρίτερα την επέτειο της ιστορικής εξέγερσης Πολυτεχνείου. 

Για να ξαναδούμε όσα συνέβησαν και να αναλογιστούμε τη σχέση τους με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, θα ανατρέξουμε στο αρχείο του φωτορεπόρτερ  Βασίλη Καραγεώργου, το οποίο θα βρούμε στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Εκεί, θα περιηγηθούμε στην αφηγηματική έκθεσης φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973», που ζωντανεύει την εξέγερση των φοιτητών. 

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα «μιλούν» από μόνες τους και αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες, που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της. 

Ραντεβού στο Πάρκο Ελευθερίας! 

Πολυτεχνείο 1973

Πού: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

Πότε: Από 13-29 Νοεμβρίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00 / Κυριακή 10.00 – 14.00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 7224028

*Η έκθεση αποτελεί μια συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων FLIPPRESS σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;