Εδώ Πολυτεχνείο! - AllYou.gr

Search

Εδώ Πολυτεχνείο!

Μια έκθεση φωτογραφίας μάς γυρνάει πίσω στο χρόνο και μας υπενθυμίζει την αξία της ελευθερίας.

15 Νοεμβρίου 2015

Το τετραήμερο που άλλαξε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας δεν ξεκίνησε με ένα (ακόμη) Eurogroup και δεν κορυφώθηκε με την ανακοίνωση ενός δημοψηφίσματος. 

Αντίθετα, ξεκίνησε με μια φοιτητική εξέγερση και τελείωσε με μια βίαιη καταστολή. Οι τριγμοί, όμως, που δημιούργησε στο πολιτικό σύστημα ήταν τέτοιοι, που αποτέλεσαν το τέλος μιας εποχής ανοχής και ανελευθερίας και την αρχή μιας νέας, ελπιδοφόρας εποχής. 

Και όχι, δεν έχουμε σκοπό να σου κάνουμε μαθήματα ιστορίας -άλλωστε κι εμείς τα χρειαζόμαστε- αλλά σήμερα λέμε να «γιορτάσουμε» λίγο νωρίτερα την επέτειο της ιστορικής εξέγερσης Πολυτεχνείου. 

Για να ξαναδούμε όσα συνέβησαν και να αναλογιστούμε τη σχέση τους με τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, θα ανατρέξουμε στο αρχείο του φωτορεπόρτερ  Βασίλη Καραγεώργου, το οποίο θα βρούμε στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας. Εκεί, θα περιηγηθούμε στην αφηγηματική έκθεσης φωτογραφίας «Πολυτεχνείο 1973», που ζωντανεύει την εξέγερση των φοιτητών. 

Οι πρωτότυπες φωτογραφίες και τα κείμενα «μιλούν» από μόνες τους και αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες, που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της. 

Ραντεβού στο Πάρκο Ελευθερίας! 

Πολυτεχνείο 1973

Πού: Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα

Πότε: Από 13-29 Νοεμβρίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00 / Κυριακή 10.00 – 14.00

Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 7224028

*Η έκθεση αποτελεί μια συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και των εκδόσεων FLIPPRESS σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!