Σήμερα, προσγειωνόμαστε σε μια έρημο - AllYou.gr

Search

Σήμερα, προσγειωνόμαστε σε μια έρημο

Εκεί θα συναντήσουμε μια αλεπού και έναν μικρό πρίγκιπα και θα μάθουμε τα πάντα για τον αστεροειδή Β612 κι ένα πολύ ξεχωριστό τριαντάφυλλο.

16 Νοεμβρίου 2015

Τι ομορφαίνει μια έρημο; Ότι κρύβει κάπου ένα πηγάδι. Κι εμείς σήμερα λέμε να ψάξουμε για το δικό μας «πηγάδι», με αφορμή μια ιστορία που ξεκινάει στην έρημο αλλά έχει τις ρίζες της στα παιδικά μας χρόνια και παραμένει βαθιά ριζωμένη στην καρδιά μας.

Για να το καταφέρουμε, θα ανατρέψουμε στη βιβλιοθήκη μας για να ανασύρουμε από εκεί το πλέον πολυδιαβασμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο, τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί. 

Η ιστορία ίσως να σου είναι ήδη γνωστή: Ένας πιλότος αναγκάζεται να προσγειώσει το αεροπλάνο του στη μέση της ερήμου, μακριά από κάθε κατοικημένη περιοχή. Μέσα στην άνυδρη απεραντοσύνη της, θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι, τον μικρό πρίγκιπα, ο οποίος έρχεται από έναν μακρινό πλανήτη τόσο μεγάλο όσο ένα… σπίτι.

Κάπως έτσι ξεκινά μια αλληγορική, τρυφερή και γλυκόπικρη ιστορία, στην οποία ο μικρός πρίγκιπας διηγείται τις περιπέτειες από τα ταξίδια του σε παράξενους πλανήτες. Μέσα από τις αφηγήσεις του ξεδιπλώνονται η επιπολαιότητα, η ματαιοδοξία, η δίψα για εξουσία και η μοναξιά της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Σύμβολο της παιδικής αθωότητας, o «Μικρός Πρίγκιπας» έχει πλέον αναδειχθεί σε κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Σε αυτό, ο συγγραφέας αναζητά το βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης και καλεί τον αναγνώστη να ανακαλύψει το μυστικό που τη διέπει: «Είναι πολύ απλό: δεν βλέπει κανείς καλά, παρά μόνο με την καρδιά».

Αν θες και να μας ακολουθήσεις σε αυτήν την περίεργα νοσταλγική περιπέτεια, δεν έχεις παρά να διαβάσεις σήμερα παρέα μας. Μην ανησυχείς αν δεν έχεις τον «Μικρό Πρίγκιπα» στη βιβλιοθήκη σου —κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις Μίνωας. 

Ο Μικρός Πρίγκιπας

του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί (μετάφραση: Γιάννης Θωμόπουλος)

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας

Πληροφορίες: www.minoas.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!