Σήμερα μπαίνουμε στο σκοτεινό θάλαμο... - AllYou.gr

Search

Σήμερα μπαίνουμε στο σκοτεινό θάλαμο...

...για να εξερευνήσουμε την ανθρώπινη ψυχή, μέσα από τα κοινωνικά στερεότυπα και το μαύρο κουτί των σκέψεων μας.

22 Νοεμβρίου 2015

«Ο τρελός του χωριού», «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι», «Τρελός για δέσιμο», «Αυτός είναι για ψυχοφάρμακα», τέσσερις κοινότυπες εκφράσεις με ένα κοινό χαρακτηριστικό: το γεγονός ότι διαιωνίζουν το στερεότυπο της ψυχικής ασθένειας ως κάτι που είναι απρόβλεπτο, επικίνδυνο και σπάνιο. 

Απόψε, όμως, εμείς θα καταρρίψουμε τα στερεότυπα. Γι' αυτό σου δηλώνουμε ανοιχτά ότι σήμερα θα ασχοληθούμε με την «Ψυχική Υγεία», μια έκθεση, που με μοναδικό μέσο τη φωτογραφία, εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην ψυχική υγεία και την ψυχική διαταραχή. Η πρώτη είναι ένα υπερπολύτιμο αγαθό που το λαμβάνουμε ως δεδομένο. Η δεύτερη όμως (μας) τρομάζει και στιγματίζεται.

Τι γίνεται, λοιπόν, όταν η ψυχική υγεία παύει να είναι δεδομένη και γίνεται ζητούμενο; Πόσο εξοικειωμένη είναι η κοινωνία μας με τις έννοιες αυτές; Υπάρχει ακόμα στίγμα αναφορικά με την ψυχική διαταραχή; Πώς βιώνει ένας άνθρωπος την ψυχική διαταραχή; Πώς την βλέπει ο ειδικός ψυχικής υγείας και πώς ένας απλός παρατηρητής; Πώς αντιλαμβανόμαστε έννοιες όπως είναι η κατάθλιψη, ο πανικός, το άγχος, ο ιδεοψυχανασμός και η ψύχωση;

Από σήμερα όλες αυτές οι «σκοτεινές» αντιλήψεις εκτίθενται... στο φως. Θα σε δούμε εκεί!

Ψυχική Υγεία

Πού: Psychocare Athens - Κυψέλη Ψυχικής Υγείας, Λεωφ.Κηφισίας 110 & Δ. Γούναρη 96 (είσοδος από Γούναρη)

Πότε: Από 18-22 Νοεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης: 17.00

Πληροφορίες: 2108053043

* Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.