Επιστροφή στο μέλλον - AllYou.gr

Search

Επιστροφή στο μέλλον

Σήμερα γυρνάμε το χρόνο πίσω, για να γνωρίσουμε καλύτερα τους πρωτοπόρους του μοντερνισμού.

30 Νοεμβρίου 2015

Μπορεί η 21η Οκτωβρίου 2015 να αποτελεί πλέον παρελθόν για όσους φανατικά πιστέψαμε στον Έμετ Μπράουν, αλλά σήμερα δε θα χρειαστεί να μπούμε στην Ντελόριαν του για να ταξιδέψουμε στο χρόνο. Στη θέση της, 190 έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, κεραμικής και καλλιτεχνικών εκδόσεων θα αναλάβουν να μας μεταφέρουν σε μοντέρνους –για την ακρίβεια μοντερνιστικούς- καιρούς. Δεν θα είναι έργα... ό,τι κι ό,τι αλλά δημιουργίες του Πάμπλο Πικάσο και του Ζαν Κοκτώ. 

Όλα αυτά θα τα βρούμε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ: Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού». Η έκθεση αντιπαραθέτει τον μεγάλο εικαστικό, αλλά και με λογοτεχνικές ανησυχίες, Πάμπλο Πικάσο, με τον ποιητή και συγγραφέα, και επίσης εικαστικό, Ζαν Κοκτώ.

Σε αυτήν θα δούμε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής και των δύο στενών φίλων σε έναν απόλυτο διάλογο, έργα που δείχνουν τη σχέση του Πικάσο του με τον Κοκτώ και τον τρόπο με τον οποίο και οι δύο καλλιτέχνες, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εδραίωση του μοντερνισμού, συνδιαλέγονται με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα, εκφράζουν βαθιές και διορατικές αλήθειες και δημιουργούν ο καθένας μια πολύπλοκη σχέση με την τέχνη. Υπερασπιζόμενοι την ελευθερία του έρωτα, την αντισυμβατική ζωή και την απελευθέρωση της σκέψης και την αισθητική της ανανέωσης και της αναζωογόνησης, οι δύο καλλιτέχνες και φίλοι συνεχίζουν να μας γοητεύουν και να δείχνουν (προς) το μέλλον. 

Καμία Ντελόριαν: σήμερα η τέχνη θα μας πάει μπροστά!

Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ: Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού

Επιμέλεια έκθεσης: Τάκης Μαυρωτάς

Πού: Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας και Μέρλιν, Αθήνα

Πότε: Από 4/11/2015-28/2/2016

Ώρες λειτουργίας: 10.00-18.00 (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), 10.00-20.00 (Πέμπτη)

Είσοδος: 7€ (κανονικό) / 4€ (άνω των 65, φοιτητικό) / Άνεργοι: δωρεάν

Πληροφορίες: www.thf.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!