Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

We’ll always have Paris!

Καμία Καζαμπλάνκα! Εμείς κλείνουμε rendez-vous στη Θεσσαλονίκη!


Φύλλις Νικολάου

Το πόσο λατρεύουμε τον κινηματογράφο το γνωρίζεις ήδη. Αυτό που μάλλον σου έχουμε κρύψει είναι ότι σήμερα σου γράφουμε από τη Θεσσαλονίκη. Μόνο που αυτή τη φορά δεν ανεβήκαμε στη συμπρωτεύουσα για να κάνουμε βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους, να τα πιούμε στο «Θερμαϊκό» ή να φάμε τσουρέκι από τον Τερκενλή αλλά για να δούμε... ταινία. 

Και μάλιστα όχι μία ταινία, αλλά πέντε ολόφρεσκες γαλλόφωνες παραγωγές! Σήμερα, άλλωστε, γιορτάζουμε το γαλλικό σινεμά χάρη στην καθιερωμένη Ημέρα TV5 Monde που διοργανώνεται και φέτος στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από το φεμινιστικό «Η ωραία εποχή» της Κατρίν Κορσινί, το συγκινητικό «Στη σκιά των γυναικών» του Φιλίπ Γκαρέλ, στο μυστηριακό «Τζίμι Π. – Η ψυχοθεραπεία ενός Ινδιάνου των πεδιάδων» του Αρνό Ντεπλεσέν, μέχρι το σουρεαλιστικό «Η καρδιά κυρίας Σαμπαλί» του Ράιαν ΜακΚένα και το σκοτεινό «Όπου υπάρχει σκιά» του Νατάν Νικόλοβιτς, η ημέρα μας προβλέπεται μεγάλη, ενδιαφέρουσα και άκρως σινεφίλ ακριβώς όπως και οι Γάλλοι φίλοι μας!

Η τελευταία προβολή ξεκινάει στις 23.00 στο Ολύμπιον, άρα σίγουρα προλαβαίνεις να έρθεις να μας βρεις! Πίστεψέ μας: αυτή θα είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας με τον γαλλικό κινηματογράφο.

Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5 Monde

Πού: 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 

Πληροφορίες: www.tiff.filmfestival.gr

*Η Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5 MONDE  πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση  από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και της Unifrance.

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

Μη χάσεις την ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι