Τα παιδία παίζει - AllYou.gr

Search

Τα παιδία παίζει

Σήμερα βλέπουμε τα «Toy Stories» στον Ελληνικό Κόσμο.

29 Δεκεμβρίου 2015

Αν έχεις ήδη διαβάσει το χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα μας στα παιχνίδια, τότε σίγουρα έχεις καταλάβει ότι δε βιαζόμαστε και τόσο να μεγαλώσουμε. Σήμερα, όμως, ανοίγουν σεντούκια και μπαούλα και σπάνια, σημαντικά, μοναδικά παιχνίδια φορούν τα καλά τους, γυαλίζουν τις ρόδες τους, τινάζουν τα φτερά τους, ανοίγουν τα παραθυρόφυλλά τους, δένουν τα κορδόνια τους και κουρδίζουν το ένα το άλλο, για να μας δώσουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουμε πάλι παιδιά. 

Όλα αυτά θα συμβούν στον Ελληνικό Κόσμο όπου θα βρούμε τα «Toy Stories». Αντί όμως για τον Γούντι, τον Μπαζ και την Τζέσι, θα συναντήσουμε μια έκθεση σπάνιων και πολύτιμων παιχνδιών απ’ όλο τον κόσμο, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 100 σπάνια και μοναδικά παιχνίδια από τη συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων), μία από από τις μεγαλύτερες συλλογές παιχνιδιών του κόσμου.

Η έκθεση δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην ιστορία μέσα από παιχνίδια που άλλοτε συντρόφευαν μικρά παιδιά και άντεξαν στο χρόνο ή παιχνίδια που διατηρήθηκαν σε μετακινήσεις πληθυσμών, επιβίωσαν από πολέμους και καταστροφές και έγιναν συλλεκτικά. Σε αυτήν θα βρούμε, επίσης, παιχνίδια κατασκευασμένα στο χέρι από ευτελή υλικά, που όμως διατηρούνται σε άρτια κατάσταση, ενώ θα απαντήσουμε σε μεγάλες απορίες μας, όπως: Ποιος είναι ο teddybear; Πότε η Barbie ερωτεύτηκε τον Ken; Και, πότε τα στρατιωτάκια από μολυβένια έγιναν πλαστικά; 

Toy Stories

Πού: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

Ώρες λειτουργίας: 11.00-17.00

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (ενήλικες) / 3€ (παιδιά)

Πληροφορίες: 212254 0000, www.hellenic-cosmos.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!