Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Απόψε μένουμε σπίτι...

 ...φτιάχνουμε ποπ κορν και ζούμε μια «Υπέροχη Ζωή».


Φύλλις Νικολάου

Χθες ξενυχτήσαμε, σήμερα όμως λέμε να ξεκουραστούμε. Όχι, δε θα μείνουμε μόνες: σήμερα σε καλούμε να έρθεις σπίτι για ταινία και... απολογισμό. Μάλιστα, το αποψινό πρόγραμμα προβολής περιλαμβάνει μια εμβληματική εορταστική ταινία που θα μας κάνει να δούμε τη νέα χρόνια πιο αισιόδοξα: το «Μια Υπέροχη Ζωή», του Φρανκ Κάπρα.

Παραμονή Χριστουγέννων, ο Τζορτζ Μπέιλι, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του βοηθώντας τους κατοίκους του Μπέντφορντ Φολς, ο Τζορτ Μπέιλι ήθελε να ταξιδέψει και να σπουδάσει αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ, καθώς έπρεπε να βοηθήσει τους γονείς του στη μικρή τους επιχείρηση που βρισκόταν πάντα σε κίνδυνο αγοράς από τον άπληστο επιχειρηματία της περιοχής Χένρι Πόττερ. Ο Πόττερ έχει βάλει ως στόχο του να αγοράσει ολόκληρη την πόλη και το μοναδικό του εμπόδιο στην πραγματοποίηση του ονείρου του είναι η μικρή εταιρία δανεισμού του πατέρα του Τζορτζ. Την ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων, ο Τζορτζ δίνει στο θείο του, Μπίλι, το ποσό των 8.000 δολαρίων για να το καταθέσει στην τράπεζα, αλλά ο θείος του χάνει τα χρήματα. Ο Πόττερ βρίσκει τα χρήματα και τα κρύβει από τον Τζορτζ. Αργότερα την ίδια μέρα, ένας τραπεζικός υπάλληλος ανακαλύπτει το έλλειμμα κι ο Τζορτζ διαπιστώνει ότι πρόκειται να θεωρηθεί υπεύθυνος, να σταλθεί στη φυλακή κι η εταιρία του πατέρα του να καταστραφεί, επιτρέποντας στον Πόττερ να αγοράσει ολόκληρη την πόλη. Καθώς, όμως ο Τζορτζ σκέφτεται να αυτοκτονήσει, ένας άγγελος εμφανίζεται και του δείχνει πως θα ήταν αν δεν υπήρχε ποτέ και πόσο σημαντικός είναι για την οικογένεια του, τους φίλους του και όλη την πόλη.

Η ταινία αποτέλεσε εμπορική αποτυχία όταν πρωτοβγήκε στους κινηματογράφους το 1946, ενώ χαρακτηρίστηκε ως «φιλοκομμουνιστική» εξαιτίας του μηνύματός της. Με τα χρόνια όμως, απέκτησε φανατικό κοινό, εξαιτίας των συχνών επαναλήψεών της στην τηλεόραση. Γιατί; Πέρα από την εξαιρετική εσωστρεφή ερμηνεία του Τζέιμς Στιούαρτ και την τρομερή αφηγηματική ικανότητα του Φρανκ Κάπρα, η ιστορία του Τζορτ είναι μια κλασική ιστορία αισιοδοξίας, συμπόνιας και θριάμβου της του «καλού» απέναντι στην απληστία και την αδιαφορία που δε μπορεί παρά να (σε) συγκινήσει.

Καλή προβολή και καλή χρόνια!

{videobox}cR7p-IB6INM{/videobox}

Μια υπέροχη ζωή 

του Φρανκ Κάπρα

Πρωταγωνιστούν οι:  Τζέιμς Στιούαρτ, Ντόνα Ριντ, Λάιονελ Μπάριμορ, Χένρι Τράβερς

Σενάριο: Φρανκ Κάπρα, Φράνσις Γούντριτς, Άλμπερτ Χάκετ, Τζο Σγουέρλινγκ (βασισμένο στο διήγημα του Φίλιπ βαν Ντόρεν Στερν, «The Greatet Gift»)

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι λέξεις είναι πιο ύπουλες και ισχυρές από όσο νομίζουμε» Jean-Paul Sartre

Ο Jean-Paul Sartre γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1905 και παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς και διαχρονικούς φιλοσόφους

Προτεινόμενα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;