Σήμερα ο David Bowie έχει γενέθλια! - AllYou.gr

Search

Σήμερα ο David Bowie έχει γενέθλια!

Και θα τα γιορτάσουμε μαζί του. Αλήθεια.

08 Ιανουαρίου 2016

Πριν από 69 χρόνια, σαν σήμερα, γεννήθηκε ο David Bowie και μαζί με αυτόν ο Ziggy Stardust, ο Major Tom, ο Aladdin Sane, o «Λεπτός Λευκός Δούκας» κι άλλοι τόσοι χαρακτήρες για τους οποίους έχουμε τραγουδήσει άπειρες φορές.

Και σαν να μην ήταν αυτός αρκετός λόγος για να γιορτάσουμε, ακούγοντας στο repeat του αγαπημένους δίσκους του απόλυτου rock star, ο David Bowie αποφάσισε να μας κάνει ένα ακόμα «δώρο», τον νέο (και 25ο ) δίσκο του, με τίτλο «Blackstar», ο οποίος κυκλοφορεί σήμερα, προκαλώντας μας ενθουσιασμό, χαρά, ανυπομονησία και πάλι ενθουσιασμό!

allyou_blackstar_db_big-internal.jpg

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει επτά νέα τραγούδια, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών και ηχογραφήθηκε εξ' ολοκλήρου στο Magic Shop studio στη Νέα Υόρκη, με τη συνοδεία ντόπιων μουσικών της τζαζ.

Μάλιστα, οι φήμες λένε ότι το «Blackstar» είναι η πιο περίεργη δουλειά του Bowie μέχρι στιγμής, ένας τελείως παλαβός αλλά συγκλονιστικός δίσκος επηρεασμένος από δύο πρωτοποριακά γερμανικά συγκροτήματα, τους Kraftwerk και τους Can, και ότι περιέχει γρηγοριανούς ψαλμούς, soul στιγμές, ηλεκτρονικά beats και jazz τζαμαρίσματα!

Έχοντας ήδη ακούσει το 10λεπτο ομότιτλο κομμάτι του δίσκου, το οποίο αποτελεί και το θέμα της σειράς «The Last Panthers», μάλλον θα συμφωνήσουμε μαζί τους αν και, από σήμερα, θα μπορούμε να έχουμε τη δική μας άποψη!

ZSt9RDIIa0k{/videobox}

David Bowie-Blackstar

Πληροφορίες: davidbowie.com/blackstarΑκολούθησε το allyou στο Instagram!