Απόψε έχει Συγκρουόμενα - AllYou.gr

Search

Απόψε έχει Συγκρουόμενα

Όχι στο λούνα παρκ, αλλά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

11 Ιανουαρίου 2016

Κανείς δεν ξέρει τι είναι πραγματικό αληθινό. Ακόμα και οι προσωπικές ιστορίες και οι αναμνήσεις μας είναι «πασπαλισμένες» με μια δόση μύθου, που μας κάνει να ξεχνάμε την αλήθεια. Κάπως έτσι ξεκινά η υπόθεση του έργου που θα παρακολουθήσουμε απόψε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, με τίτλο «Συγκρουόμενα».

Το έργο αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών, της Α και του Β, που περιμένουν αγωνιωδώς την μυστηριώδη ξαδέλφη τους. Όταν αυτή δεν εμφανίζεται ποτέ, η Α τη «φέρνει» στο κόσμο τους, επινοώντας ένα παιχνίδι. Εξιστορώντας οικογενειακές ιστορίες που ποτέ δεν επιβεβαιώνονται ως αληθινές, τα δύο αδέλφια προσπαθούν να αποσαφηνίσουν το κοινό παρελθόν τους, να διεκδικήσουν τη θέση τους μέσα στην οικογένεια, αλλά και να αποδεχτούν την φύση της μεταξύ τους σχέσης.

Οι χαρακτήρες του έργου, η Α και ο Β, αφηγούνται από κοινού μια ιστορία που διαδραματίζεται σε έναν κόσμο της φαντασίας τους, μόνο που γι’ αυτούς ο κόσμος αυτός που έχουν φτιάξει, όσο προχωράει η παράσταση, τους αποκαλύπτεται πρώτη φορά ως εγκλωβιστικός. Εμείς θα τους συναντήσουμε την «ήμερα» που περνάνε από την ασυνειδητότητα στην αναγνώριση μιας δυσλειτουργίας και θα παρατηρήσουμε τη διαδρομή τους μέχρι και αφού φτάσουν εκεί. 

Με την εμπειρία ότι πια κάτι καινούργιο τους έχει φανερωθεί, μετά το τέλος του έργου, κανείς δεν ξέρει αν αυτοί οι δυο χαρακτήρες θα επιδιώξουν να αλλάξουν, αν θα τα καταφέρουν αν προσπαθήσουν, σε τι θα μπορούσαν να εξελιχθούν και με τι κόστος. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι κανείς από τους δυο, δεν μπορεί πια να προσποιηθεί ότι δεν συνέβη. Κάτι έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.

Τα λέμε εκεί!

Συγκρουόμενα

Συγγραφή - Σκηνοθεσία: Εύα Βλασσοπούλου

Παίζουν οι: Στέλλα Βογιατζάκη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Αλεξάνδρα Χασάνι

Πού: Κάτω Χώρος - Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος

Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό) / 10€ (φοιτητικό&άνω των 65) / 8€ (ανέργων)

Πληροφορίες: 210 9212900Ακολούθησε το allyou στο Instagram!