Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μια αυτόματη ζωή

Δέκα ήρωες μοιράζονται μαζί μας την καθημερινότητά τους, στο πρώτο βιβλίο του Κώστα Περούλη.


Φύλλις Νικολάου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν, τελικά, είμαστε –ή γινόμαστε– αυτό που κάνουμε; Πόσο μας καθορίζει η επαγγελματική ιδιότητά μας και, τελικά, πόσο η εργασία επηρεάζει τη συμπεριφορά, τη σκέψη μας, την καθημερινότητα και τις αντιδράσεις μας;

Απάντηση στις παραπάνω απορίες θα επιχειρήσουμε να βρούμε στα «Αυτόματα», το πρώτο βιβλίο του Κώστα Περούλη (θα τον θυμάσαι ως συνσεναριογράφο του Miss Violence), στα δέκα διηγήματα του οποίου, οι ήρωες είναι αφομοιωμένοι από τον αυτοματισμό και την επαναληπτικότητα της εργασίας. 

allyou_automata_big.jpg

Ένας εντατικός εσωτερικός ρυθμός διέπει την κίνηση του σώματος και του νου και αποτυπώνεται στη γλώσσα των αφηγητών. Όμως η μηχανική ροή και η μοναχικότητα της εργασίας οδηγούν τους ήρωες σε μια στιγμή συνειδητοποίησης, καθώς ένα εξωτερικό ερέθισμα τους ωθεί σε μια φευγαλέα κατανόηση του ρόλου, της θέσης και του εαυτού τους. Μέσα από μια ακριβή καταγραφή της πραγματικότητας που υιοθετεί το ρυθμό και την ιδιόλεκτο του κάθε επαγγέλματος, τα «Αυτόματα» προσφέρουν μια πιστή εικόνα της κοινωνικής ζωής, αλλά και ένα σημείο φυγής.

Σήμερα, λοιπόν, δε το ρίχνουμε στη δουλειά, αλλά στο διάβασμα!

Αυτόματα

του Κώστα Περούλη

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αντίποδες

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30