Μια αυτόματη ζωή - AllYou.gr

Search

Μια αυτόματη ζωή

Δέκα ήρωες μοιράζονται μαζί μας την καθημερινότητά τους, στο πρώτο βιβλίο του Κώστα Περούλη.

13 Ιανουαρίου 2016

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν, τελικά, είμαστε –ή γινόμαστε– αυτό που κάνουμε; Πόσο μας καθορίζει η επαγγελματική ιδιότητά μας και, τελικά, πόσο η εργασία επηρεάζει τη συμπεριφορά, τη σκέψη μας, την καθημερινότητα και τις αντιδράσεις μας;

Απάντηση στις παραπάνω απορίες θα επιχειρήσουμε να βρούμε στα «Αυτόματα», το πρώτο βιβλίο του Κώστα Περούλη (θα τον θυμάσαι ως συνσεναριογράφο του Miss Violence), στα δέκα διηγήματα του οποίου, οι ήρωες είναι αφομοιωμένοι από τον αυτοματισμό και την επαναληπτικότητα της εργασίας. 

allyou_automata_big.jpg

Ένας εντατικός εσωτερικός ρυθμός διέπει την κίνηση του σώματος και του νου και αποτυπώνεται στη γλώσσα των αφηγητών. Όμως η μηχανική ροή και η μοναχικότητα της εργασίας οδηγούν τους ήρωες σε μια στιγμή συνειδητοποίησης, καθώς ένα εξωτερικό ερέθισμα τους ωθεί σε μια φευγαλέα κατανόηση του ρόλου, της θέσης και του εαυτού τους. Μέσα από μια ακριβή καταγραφή της πραγματικότητας που υιοθετεί το ρυθμό και την ιδιόλεκτο του κάθε επαγγέλματος, τα «Αυτόματα» προσφέρουν μια πιστή εικόνα της κοινωνικής ζωής, αλλά και ένα σημείο φυγής.

Σήμερα, λοιπόν, δε το ρίχνουμε στη δουλειά, αλλά στο διάβασμα!

Αυτόματα

του Κώστα Περούλη

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΑντίποδεςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!