Έρωτας κι ενηλικίωση στα χρόνια της... ταραχής! - AllYou.gr

Search

Έρωτας κι ενηλικίωση στα χρόνια της... ταραχής!

Ή αλλιώς η κινηματογραφική επιστροφή του Τάσου Μπουλμέτη.

18 Ιανουαρίου 2016

Πρέπει να σε προειδοποιήσουμε: σήμερα θα πάμε όπου μας πάει... ο Νοτιάς. Κι όταν λέμε «Νοτιάς», εννοούμε τη νέα –και πολυαναμενόμενη– ταινία του Τάσου Μπουλμέτη.

Μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της «Πολίτικης Κουζίνας»  (η πιο εμπορική ταινία της τελευταίας εικοσαετίας), ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με μια γλυκόπικρη κωμωδία με φόντο την ταραχώδη Ελλάδα του ’60, ‘70 και του ’80.  

allyou_notias_internal.JPG

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Η ταινία αφηγείται μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης μέσα από τη ματιά του Σταύρου, ενός ρομαντικού νέου, που ωριμάζει με εφόδια την ιστορία, τους μύθους, τις προσδοκίες και τα όνειρα μιας ολόκληρης χώρας. 

Μην τη χάσεις!

spLrwd7LNlo{/videobox}

Νοτιάς*

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Zωζώ Σαπουντζάκη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος, Φοίβος Ταραμπίκος

*Από 14 Ιανουαρίου στους κινηματογράφουςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!