Σήμερα επιστρέφουμε στις 16 Ιουνίου 1904... - AllYou.gr

Search

Σήμερα επιστρέφουμε στις 16 Ιουνίου 1904...

... για να ζήσουμε ένα 24ώρο με τον Λεοπόλδο Μπλουμ.

02 Φεβρουαρίου 2016

Αν το όνομα «Τζέιμς Τζόυς» σου θυμίζει (κι εσένα) κάτι πέρα από το όνομα γνωστής pub στο κέντρο της πόλης, τότε σήμερα είναι η μέρα σου! 

Κι αυτό γιατί θα σου δώσουμε ραντεβού στον «Μωβ Σκίουρο» στην Πλατεία Καρύτση. Εκεί θα βρούμε το Εγχείρημα Κορέκτ, το Cadran (Ζάρκου & Μπαμπασάκης) και τον Κάπτεν, οι οποίοι οργανώνουν Μαραθώνιο Ανάγνωσης όλου του «Οδυσσέα» (σ.σ. «Ulysses») του James Joyce, καθώς κι έκθεση εικαστικών έργων με θέμα το διάσημο Ιρλανδό ποιητή και συγγραφέα, ο οποίος με την πέννα του αναδιαμόρφωσε ολόκληρο το πεδίο της σύγχρονης λογοτεχνίας. 

Για την ιστορία, ο «Οδυσσέας» είναι ο απολογισμός μιας μοναδικής μέρας, της 16 Ιουνίου 1904. Ο χώρος είναι συγκεκριμένος, το Δουβλίνο. Ένας πολίτης αυτής της πόλης, ο Λεοπόλδος Μπλουμ, ξυπνάει το πρωί και φεύγει για την δουλειά του. Οι κοινωνικές, οι επαγγελματικές και οι συναισθηματικές υποχρεώσεις του καθυστερούν την επιστροφή του, μέχρι τις πρώτες ώρες της επόμενης ημέρας. Αυτή η αργοπορία επιστροφής συνιστά την μοναδική ομοιότητα με το αρχαϊκό πρότυπο. Ο Λεοπόλδος Μπλουμ περνάει μέσα από μια αντιστοιχία περιπετειών ανάλογων με εκείνες του Οδυσσέα.

Μαραθώνιος Ανάγνωσης του Οδυσσέα

Πού: Μωβ Σκίουρος, Πλατεία Καρύτση 4

Ώρα έναρξης: 12.00Ακολούθησε το allyou στο Instagram!