Η Τέχνη πέφτει στο ντιβάνι! - AllYou.gr

Search

Η Τέχνη πέφτει στο ντιβάνι!

Όχι για να πάρει τον υπνάκο της —για ανάλυση.

13 Φεβρουαρίου 2016

Η σχέση ανάμεσα στην τέχνη και τον ψυχισμό μας είναι τόσο βαθιά και περίπλοκη, ώστε χρειάζεται ανάλυση για την καταλάβουμε. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, οι Εκδόσεις Πορφύρα στέλνουν τα έργα σπουδαίων εικαστικών.... στο ντιβάνι καταξιωμένων ψυχαναλυτών.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που γνώρισε ο 1ος κύκλος συνομιλιών ανάμεσα στην Ψυχανάλυση και την Τέχνη που πραγματοποιήθηκε πέρσι, οι Εκδόσεις Πορφύρα επιστρέφουν δυναμικά, και μας προσκαλούν στον 2ο κύκλο αυτής της πολύ ιδιαίτερης σειράς εκδηλώσεων.

Μέσα από πέντε εκ βαθέων συνομιλίες, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ισάριθμους σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς, αλλά και να περιηγηθούμε στο εικαστικό τους σύμπαν. Απόψε, μάλιστα, ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Γρηγόρης Μανιαδάκης θα αποπειραθεί να «ρίξει φως» στον κόσμο του εικαστικού Γιάννη Αδαμάκου, προσεγγίζοντας τον άνθρωπο και -φυσικά- αναλύοντας το έργο του.

Γιατί να μπούμε σε αυτόν το διάλογο; Μα γιατί τόσο η Τέχνη όσο και η Ψυχανάλυση ερμηνεύουν τον κόσμο των αισθήσεων και των σκέψεων, των βιωμάτων και των συναισθημάτων.

Έτοιμη να βουτήξουμε στο ασυνείδητο με... τέχνη; Αν ναι, τα λέμε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη!

Η Ψυχανάλυση συναντά την Τέχνη*

Πού: Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Σύνταγμα

Πότε: 6,13, 20, 27 Φεβρουαρίου & 19 Μαρτίου στις 18.00

Κόστος: € 8 (ανά συνάντηση)/ € 6 (για ανέργους, φοιτητές και ΑΜΕΑ) 

Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2130291224

* Την διοργάνωση επιμελούνται οι: Δημήτρης Κυριαζής (Ψυχίατρος-Ψυχαναλυτής), Ίρις Κρητικού (Ιστορικός Τέχνης) και Σταμάτης Σκλήρης (Ζωγράφος).Ακολούθησε το allyou στο Instagram!