Σήμερα πιάνουμε Ντετζίμα και συναντάμε τον Γιάκομπ ντε Ζουτ - AllYou.gr

Search

Σήμερα πιάνουμε Ντετζίμα και συναντάμε τον Γιάκομπ ντε Ζουτ

Πόσο θα μείνουμε; Μια μέρα, χίλια φθινόπωρα.

15 Φεβρουαρίου 2016

Φαντάσου μια αυτοκρατορία που επί ενάμιση αιώνα έχει κρατήσει τον κόσμο μακριά της. Απαγορεύεται η έξοδος σε όλους, οι ξένοι αποκλείονται, οι θρησκείες τους απαγορεύονται και οι ιδέες τους αντιμετωπίζονται με βαθιά καχυποψία.

Ωστόσο, υπάρχει μια αλλόκοτη ρωγμή σε αυτό το κράτος-φρούριο: ένα τεχνητό περιτειχισμένο νησί συνδεδεμένο με ένα λιμάνι της χώρας, και επανδρωμένο από μια χούφτα Ευρωπαίους εμπόρους. Και, παρότι η πύλη προς τη στεριά είναι κλειδωμένη, δεν μπορεί να εμποδίσει τα μυαλά –ή τις καρδιές– να σμίξουν.

Το έθνος είναι η Ιαπωνία στη συμβολή δύο αιώνων (18ος-19ος), το λιμάνι το Ναγκασάκι και το νησί η Ντετζίμα. Εδώ αναπτύσσεται το πανοραμικό, πυκνό και συναρπαστικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μίτσελ «Τα χίλια φθινόπωρα του Γιάκομπ ντε Ζουτ» (σε -βραβευμένη- μετάφραση της Μαρίας Ξυλούρη).

Σε αυτό, ένας νεόφερτος Ολλανδός υπάλληλος, ο Γιάκομπ ντε Ζουτ, εμπλέκεται σε μια σκοτεινή περιπέτεια διπροσωπίας, αγάπης, ενοχής, πίστης και φόνου. Μόνο που την ίδια ώρα, δίχως ο ίδιος ή οι συμπατριώτες του να το γνωρίζουν, ο άξονας της παγκόσμιας ισχύος γυρίζει...

Σε αυτή την ιστορία ακεραιότητας και διαφθοράς, πάθους και εξουσίας, το κλειδί είναι ο έλεγχος: του πλούτου, της σκέψης, ακόμα και του θανάτου. 

Τα χίλια φθινόπωρα του Γιάκομπ ντε Ζουτ

του Ντέιβιντ Μίτσελ (μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη)

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΤόποςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!