Στη Μόσχα, αδερφές μου, στη Μόσχα! - AllYou.gr

Search

Στη Μόσχα, αδερφές μου, στη Μόσχα!

Η δική μας Μόσχα βρίσκεται στην Πλατεία Βικτωρίας.

18 Φεβρουαρίου 2016

Απόψε το βράδυ έχει... προσδοκία κι ελπίδα, για μια αλλαγή που όλο περιμένουμε να έρθει. 

Γεμάτα προσδοκία είναι και τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, που θα συναντήσουμε στη σκηνή του θεάτρου Πορεία και στο έργο «Οι Τρεις Αδερφές», του Άντον Τσέχοφ.

Οι τέσσερις νέοι φίλοι μας «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα, συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Ο Τσέχοφ έγραψε τις «Τρεις αδερφές» -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Τα λέμε εκεί!

Οι τρεις αδερφές 

Του Άντον Τσέχοφ

Απόδοση – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Παίζουν οι: Λαέρτης Μαλκότσης, Μαριάννα Δημητρίου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ιωάννα Παππά, Λένα Παπαληγούρα, Κώστας Κορωναίος, Γιάννης Νταλιάνης, Παντελής Δεντάκης, Δημήτρης Μπίτος, Γιώργος Μπινιάρης, Πάρις Θωμόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Χάρης Τσιτσάκης, Μαριέττα Σγουρδαίου

Πού: Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

Πότε: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 20:30, Κυριακή 20:30 (εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με τη «Μιράντα» & τη «Μεγάλη Χίμαιρα»)

Τιμές εισιτηρίων: Από 15€

Πληροφορίες: 2108210991, 2108210082Ακολούθησε το allyou στο Instagram!