Skip to main content

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με Festen

Το πάρτι ξεκινά απόψε στο Baumstrasse.


Φύλλις Νικολάου

Σήμερα θα πάμε στη  γιορτή του Χέλγκε, ο οποίος γιορτάζει τα εξηκοστά του γενέθλια, σε ένα απομονωμένο παλιό σπίτι της δανέζικης εξοχής, έχοντας συντροφιά την αγαπημένη του οικογένεια, τη γυναίκα του, τα παιδιά του, συγγενείς και φίλους. Το ήσυχο κλίμα της βραδιάς θα ταράξει ο Κρίστιαν, ως μεγαλύτερος γιος, όταν θα κάνει την πρώτη πρόποση. Παγιδευμένοι στο σπίτι της οικογένειας, οι καλεσμένοι θα έρθουν αντιμέτωποι με ακραίες αποκαλύψεις και απαγορευμένες αλήθειες, που θα ταράξουν συθέμελα την οικογενειακή γαλήνη και τον καθωσπρεπισμό της αστικής τάξης.

Κάπου εδώ εσύ μπορεί να μας πεις ότι αυτό που σου γράψαμε είναι η υπόθεση της πολυβραβευμένης ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ – ένα από τα κορυφαία φιλμ της τελευταίας 15ετίας και ίσως το καλύτερο του "Δόγματος 95" -Festen, και εμείς θα σου πούμε ότι πράγματι έχεις δίκιο.

Η μόνη διαφορά; Αυτή τη φορά, η οικογενειακή αλληγορία που -με επιστημονική ακρίβεια και αφοπλιστικό χιούμορ- εκθέτει πόσο βρώμικα μπορεί να είναι τα σώματα κάτω από λαμπερά ρούχα, πόσο μίσος μπορεί να κρύβει ένα χαμόγελο, πόσο τρόμο ένα σταθερό βήμα και άλλα τόσα «πόσο», που δομούν τη σύγχρονη δυτική σκέψη και δράση ζωντανεύει όχι στο πανί, αλλά στη σκηνή του Baumstrasse.

Τα λέμε εκεί—στις 21.15 ακριβώς!

Festen

των Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen στο Baumstrasse

Απόδοση-σκηνοθεσία: Μιχάλης Πανάδης

Πρωτότυπη μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Παίζουν οι: Φώτης Αρμένης, Σταύρος Καλλιγάς, Χρήστος Κοντογεώργης, Ιωάννα Νασιοπούλου, Γιώργος Οικονόμου, Τάνια Παπαδοπούλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μιχάλης Πανάδης, Δανάη Παπουτσή, Γεωργία Τσαγκαράκη, Γιώργος Φριντζήλας

Φιλική συμμετοχή: Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Πού: Baumstrasse, Σερβίων 8 Βοτανικός (Μετρό Μεταξουργείο)

Πότε: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος) / 8€ (μειωμένο)

Πληροφορίες - κρατήσεις: 6983313302

Διαβάστε επίσης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Να ονειρεύομαι το αδύνατο, αυτή είναι η επιδίωξή μου» Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, θυμόμαστε τον μπαμπά του πιο ονειροπόλου ήρωα, που πέθανε στις 23 Απριλίου 1616

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος οι τιμές πέφτουν σταθερά!

Κάθε μέρα χαμηλή τιμή σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, απορρυπαντικά και πολλές ακόμη κατηγορίες!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.