Πάτι + Ρόμπερτ = Rock - AllYou.gr

Search

Πάτι + Ρόμπερτ = Rock

Ένας έρωτας, μια ιστορία και η αυτοβιογραφία της ιέρειας του rock.

28 Φεβρουαρίου 2016

Το καλοκαίρι που πέθανε ο Κολτρέιν, το καλοκαίρι της αγάπης και των ταραχών, μια τυχαία συνάντηση στο Μπρούκλιν οδηγεί δύο νέους στο μονοπάτι της τέχνης, της αφοσίωσης και της μύησης. Αυτό που σου γράφουμε δεν είναι η υπόθεση ρομαντικής κομεντί, αλλά η πέρα για πέρα αληθινή ιστορία της Πάτι Σμιθ και του Ρόμπερτ Μέιπλθορπ, έτσι όπως την εξιστορείται η ίδια η Σμιθ στην αυτοβιογραφία της «Πάτι και Ρόμπερτ».

Μετά τη συνάντησή τους, η Πάτι θα γίνει ποιήτρια και μουσικός και ο Ρόμπερτ θα διοχετεύσει το ακραία προκλητικό στιλ του στην τέχνη της φωτογραφίας. Ενωμένοι με τα δεσμά της αθωότητας και του ενθουσιασμού διασχίζουν τη Νέα Υόρκη από το Κόνι Άιλαντ μέχρι την 42η Οδό. Το 1969 το ζευγάρι καταλύει στο περίφημο Hotel Chelsea. Είναι μια εποχή έντονης ευαισθητοποίησης. Ο κόσμος της ποίησης, του ροκ εν ρολ, της τέχνης και της σεξουαλικής απελευθέρωσης εκρήγνυται. 

Το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς την αυτοβιογραφία της Σμιθ. Γραμμένο με μυθιστορηματικό τρόπο, ξεκινάει ως ιστορία αγάπης και τελειώνει ως ελεγεία, ένας χαιρετισμός προς τη Νέα Υόρκη του τέλους της δεκαετίας του ’60 και των αρχών του ’70. Είναι όμως και το χρονικό της ανόδου δύο νεαρών άσημων καλλιτεχνών, το πρελούδιο της επιτυχίας τους -κι εμείς σήμερα θα το διαβάσουμε! 

Πάτι και Ρόμπερτ

Της Πάτι Σμιθ (μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς)

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚέδροςΑκολούθησε το allyou στο Instagram!